Påkjørt i gangfelt av samme mann

Merete Lindbøe (42), Kathleen Hagen (16) og Thom Ålgård (62) ble alle kjørt ned og skadet i gangfelt - av samme bilist.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De tre påkjørslene har skjedd i Kristiansand og Søgne i Vest-Agder i løpet av to år. Merete Lindbøe ble påkjørt sist av de tre, den 19. februar 2004.

- Det er uforståelig at en person som kjører ned noen i et gangfelt, kan fortsette å ha lappen, sier Lindbøe til Dagbladet.

Den 47 år gamle sjåføren mistet sertifikatet etter påkjørselen av Lindbøe, og er nå dømt til to ukers fengsel i Kristiansand tingrett.

Lindbøe har ikke kunnet jobbe etter påkjørselen.

- Jeg fikk et komplisert brudd i beinet og skader i ansiktet. Jeg er sykemeldt, og har vært avhengig av krykkene inntil den siste tida. Sårene på beina er ennå ikke grodd, og jeg har ikke full førlighet, sier Lindbøe, som arbeider som psykolog på alderspsykiatrisk avdeling på sykehuset i Kristiansand.

Ikke beruset

Vitner til påkjørselen forteller at mannen skal ha uttalt at han ble blendet av sola, og at han ikke så kvinnen som gikk ut i veien. Sjåføren skal ikke ha vært beruset under noen av de tre påkjørslene.

- Selv husker jeg ikke alt fra ulykken. Men de som så den, sier at bilen var et godt stykke unna da jeg gikk ut. Gangfeltet jeg gikk ut i, brukes ofte, og det er mange barn og unge som bor i området. At sjåføren ikke var beruset, gjør det hele bare enda mer uforståelig, sier Lindbøe.

- Smalt plutselig

Thom Ålgård (62) ble påkjørt på vei til jobb 11. august 2003.

- Jeg så en bil ganske langt unna, og gikk over veien som vanlig. Da smalt det helt plutselig. De som så det, sier at jeg ble kastet over ti meter bort i lufta. Det er utrolig at jeg bare brakk ankelen og fikk noen skrubbsår, sier Ålgård til Dagbladet.

Kathleen Rani Hagen (16) fikk hjernerystelse og brudd i skuldra etter at hun ble påkjørt i gangfeltet ved Åros ridesenter i Søgne i januar 2002.

- Jeg var på vei til hesten min da jeg ble kjørt på i gangfeltet. Jeg gikk over veien som vanlig, og husker egentlig ikke hva som skjedde, bortsett fra at jeg ble truffet av bilen, sier hun til Dagbladet.

- En fare i trafikken

Sjåføren ble bøtelagt for påkjørslene av Ålgård og Hagen, men beholdt sertifikatet. Etter påkjørselen av Lindbøe mistet han altså lappen, og ble dømt til to ukers fengsel. Kristiansand tingrett mener mannen er en fare i trafikken.

«Han har ikke gitt noen akseptabel forklaring på at han ikke oppdaget fotgjengeren i tide. Han utgjør en ikke ubetydelig fare i trafikken,» skriver Johan Nyrerød Spiten i tingrettsdommen, ifølge avisa Fædrelandsvennen.

Sjåføren selv er ordknapp:

- Dette er dødskjipt. Det er ikke noe man vil frivillig, er den eneste han vil si til Fædrelandsvennen.