Påkjørt i gangfelt av samme mann

Merete Lindbøe (42), Kathleen Hagen (16) og Thom Ålgård (62) ble alle kjørt ned og skadet i gangfelt - av samme bilist.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De tre påkjørslene har skjedd i Kristiansand og Søgne i Vest-Agder i løpet av to år. Merete Lindbøe ble påkjørt sist av de tre, den 19. februar 2004.

- Det er uforståelig at en person som kjører ned noen i et gangfelt, kan fortsette å ha lappen, sier Lindbøe til Dagbladet.

Den 47 år gamle sjåføren mistet sertifikatet etter påkjørselen av Lindbøe, og er nå dømt til to ukers fengsel i Kristiansand tingrett.

Lindbøe har ikke kunnet jobbe etter påkjørselen.

- Jeg fikk et komplisert brudd i beinet og skader i ansiktet. Jeg er sykemeldt, og har vært avhengig av krykkene inntil den siste tida. Sårene på beina er ennå ikke grodd, og jeg har ikke full førlighet, sier Lindbøe, som arbeider som psykolog på alderspsykiatrisk avdeling på sykehuset i Kristiansand.

Ikke beruset

Vitner til påkjørselen forteller at mannen skal ha uttalt at han ble blendet av sola, og at han ikke så kvinnen som gikk ut i veien. Sjåføren skal ikke ha vært beruset under noen av de tre påkjørslene.

- Selv husker jeg ikke alt fra ulykken. Men de som så den, sier at bilen var et godt stykke unna da jeg gikk ut. Gangfeltet jeg gikk ut i, brukes ofte, og det er mange barn og unge som bor i området. At sjåføren ikke var beruset, gjør det hele bare enda mer uforståelig, sier Lindbøe.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.