Påkjørt og drept av trikken

Femte dødsulykke på 10 år. Mann skulle krysse Drammensveien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En mann er omkommet etter en trikkeulykke på Skillebekk i ettermiddag. Politiet fikk melding om ulykken klokka 14.43.

- Mannen er i 40-årene, og han ble trolig drept momentant da han skulle krysse Drammenveien foran trikken. Flere vitner har meldt seg, men vi har foreløpig ikke flere detaljer om hvordan ulykken skjedde, sier operasjonsleder Kjell Hjulstad i Oslo politidistrikt til Dagbladet.no

Fotgjengeren ble påkjørt av trikken på rute 13 mellom Bekkestua og Grefsen.

Ulykken skjedde like ved holdeplassen på Skillebekk da trikken var på vei opp mot Solli plass.

Femte dødsulykke på 10 år

Trikkeføreren, en mann, satt tirsdag kveld i rutinemessig avhør hos politiet.

- Holdeplassene på hver side av Drammensveien der ulykken skjedde, ble bygd om i 2005. Siden er det ikke rapportert om personskader med trikk her, sier kommunikasjonssjef for Oslo-trikken, Cato Asperud, til Dagbladet.no. 

Dette var den femte dødsulykken med trikk involvert i løpet av 10 år.

 OMKOM ETTER PÅKJØRSEL:  Helsepersonell, politi og brannvesen var raskt på åstedet på Skillebekk etter trikkeulykken i ettermiddag. Mannen i 40-årene, som skulle krysse Drammensveien da han ble påkjørt av trikken, døde trolig momentant, i følge politiet. Foto: SVEIN GUSTAV WILHELMSEN.
OMKOM ETTER PÅKJØRSEL: Helsepersonell, politi og brannvesen var raskt på åstedet på Skillebekk etter trikkeulykken i ettermiddag. Mannen i 40-årene, som skulle krysse Drammensveien da han ble påkjørt av trikken, døde trolig momentant, i følge politiet. Foto: SVEIN GUSTAV WILHELMSEN. Vis mer

- Vi hadde selvsagt ønsket at ingen av disse ulykkene hadde skjedde. Men med tanke på at vi nå frakter over 30 millioner passasjerer i året, er alvorlige trikkeulykker svært sjeldne, sier Asperud.

De to forrige dødsulykkene skjedde for halvannet år siden ved pinsetider. En person falt på hodleplassen ved Sinsen Terasse, og i krysset Ullevålsveien/Kirkeveien mistet en bilpassasjerer livet i kollisjon med trikk der.