Pål (21) liveblogget om heroin: Vil endre systemet

Etter å ha lest historien om Pål (21) som liveblogget veien til heroinhelvete, bestemte Carl-Erik Grimstad (V) seg for å ville endre hele rusomsorgen.

NYTT FORSLAG: Venstres Carl-Erik Grimstad kommer nå med et omfattende nytt forslag om nytenkning i rusomsorgen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
NYTT FORSLAG: Venstres Carl-Erik Grimstad kommer nå med et omfattende nytt forslag om nytenkning i rusomsorgen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Å holde folk motiverte under ventetid og behandling har lenge vært en utfordring i norsk rusomsorg, som ble spesielt tydelig i saken om Pål, sier Carl-Erik Grimstad, helsepolitisk talsperson i Venstre, til Dagbladet.

Dagbladet fortalte i mai historien om Påls liv og omfattende blogging på nettet. Etter flere år med depresjon, rotløshet og ruseksperimentering valgte nemlig 21-åringen å begynne med heroin. Men Pål ble aldri en del av det åpne rusmiljøet. Heller satt han i årevis foran PC-en og blogget - under brukernavnet «Bloodshoteyes» - om heroineksperimentet. Mens brukerne av det anonyme nettforumet Freak Forum ga ham tips og råd underveis.

Historien har fått flere etterspill. Helseministeren har erkjent feil i norsk rusbehandling og i Oslo-politikken har en gammel diskusjon blusset opp igjen - om rusavhengige bør ha et eget uteområde i hovedstaden. På et personlig nivå har moren til Pål nå oppsøkt Prindsen mottakssenter, der sprøyterommet i Oslo ligger, og hatt et langt møte med ledelsen og diskutert Påls historie.

Inne på det anonyme nettforumet har flere i ettertid avslørt at Oslo-guttens berettelse har fått andre til å ikke lide samme skjebne som ham selv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer