Pål Enger som blondine

Pål Enger hadde lang, lys parykk og mørke solbriller da han ble arrestert på Moss stasjon i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

En observant billettør ved Moss Jernbanestasjon fikk mistanke da en mann med solbriller og lang, lys parykk løste billett til natt-toget til København. Han mente å ha gjenkjent den rømte kunsttyven Pål Enger bak de mørke brilleglassene, og ringte til politiet i Moss. Pål Enger har vært på rømmen siden han stakk av fra voktere og medfanger under en utflukt til Oslo Lufthavn Gardermoen 11. februar.

- Pågripelsen foregikk stille og rolig, forteller politiinspektør Jon Granrud ved politistasjonen i Moss. - Det var absolutt ingen dramatikk og ingen nye rømningsforsøk.

Dårlig forkledning

Pål Enger var sammen med en stuer fra Oslo Lufthavn da han løste billett. Det var antagelig denne mannen som hadde kjørt Pål Enger fra Oslo til Moss, hvor kunsttyven skulle hoppe på toget til København. Begge regnet med at risikoen for gjenkjennelse var mindre i den lille Østfold-byen.

- Forkledningen kan ikke ha vært særlig god, mener politiinspektør Granrud, som likevel er imponert over billettørens innsats.

- Vi fikk en telefon fra jernbanestasjonen 23.18 i går kveld. Da hadde billettøren nettopp ekspedert den forkledde mannen. Vi er veldig glad for den årvåkenheten jernbanepersonalet viste. Det var sterkt gjort, sier Grandrud.

Pål Enger ble i formiddag overført til Romerike politidistrikt, hvor han vil bli avhørt. Deretter går ferden til Ullersmo landsfengsel.

Stueren som fulgte ham til toget, blir nå avhørt ved Moss politidistrikt. Han har innrømmet at han visste at Pål Enger hadde rømt, og er mistenkt for å ha skjult kunsttyven.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer