Pål jages av serbisk politi

Den skadde nordmannen Pål Refsdal jages av serbisk politi i krigsherjede Kosovo. Sammen med vennene sine i den albanske geriljaen UCK må han nesten daglig forflytte seg for ikke å bli tatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

UD jobber intenst med planer for å få ham ut. Problemet er at de ikke vet hvor han er, og UD innser at sjansene for å få Refsdal ut i live blir mindre etter hvert som tida går.

Det var natta mellom 14. og 15. juni Pål Refsdal fra Bærum ble tatt i et bakholdsangrep av serbiske politistyrker. Refsdal var sammen med albanske geriljasoldater som smuglet våpen fra Albania til Kosovo. Hardt skadd, og midlertidig lammet i hele den høyre sida, ble Refsdal tatt hånd om av sine albanske venner.

Etter en dramatisk flukt kom Refsdal til et feltlasarett, og siden til et sykehus i et område UCK kontrollerte. Da Dagbladet møtte ham på sykehuset 16. juli i år, virket han ved godt mot, men grudde seg til å ta seg tilbake over grensa til Albania igjen.

UCK knust

Etter sommerens serbiske offensiv har Refsdal ingen grunn til å være ved godt mot. Serbiske politistyrker har tatt tilbake nesten alt land UCK hadde kontrollen over, og grensa til Albania er minelagt av serberne. Serberne kontrollerer dessuten hele grenseområdet. Det er også svært uklart om Refsdal er frisk nok til å klare en flukt over grensa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer