Palenstinsk spedbarn drept av israelske soldater

Et spedbarn på fire måneder og en palestinsk politimann ble i dag drept av israelske soldater. Myndigheteen i Israel har trappet opp kampen mot palestinerne på Gaza-stripen og Vestbredden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Fire måneder gamle Iman Hejjo er foreløpig det yngste offeret etter at den voldelige konflikten startet opp for sju måneder siden. Hun ble drept av granatsplinter da israelske soldater angrep en flykningleir i byen Khan Younis i den vestlige delen av Gaza-stripen. Spedbarnets mor ble alvorlig såret i angrepet og 24 andre ble lettere skadet, blant annet barnets søster og bror.

Tidligere på dagen angrep israelske styrker med stridsvogner og tunge maskingeværer en palestinsk politipost i den palestinske byen Tulkarem på Vestbredden. I den voldsomme skuddvekslingen ble en 45 år gammel palestinsk politimann drept. Ti andre ble skadet, blant annet et barn som ble truffet i øyet og et annet som fikk nesten den ene armen revet av, i følge sykehuspersonell og vitner.

Opptrapping

Israels myndigheter frykter en opptrapping av konflikten, og gjorde i dag et større våpenbeslag ombord i en palestinsk båt utenfor kysten av Israel. Militante palestinske grupper i Gaza har de siste ukene skutt med bombekastere inn i Israel, og blant de beslaglagte våpnene var flere Katyusja-raketter, melder NTB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer