- Palestina blir et helvete for dere i morgen

Hamas-topp vil utrydde Israel i nypublisert videoopptak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den militante palestinske gruppen Hamas publiserte lørdag et videoopptak av en mann som skal være den spøkelsesaktige bombemakeren Mohammed Deif, som i over et tiår har flyktet fra israelske tropper.

På videokasetten erklærte Deif Israels tilbaketrekking fra Gazastripen som en seier for bevæpnet palestinsk motstand.

Samtidig avviste han forespørsler om å avvæpne den militante gruppen, og appellerte til videre angrep mot Israel helt til den jødiske staten er slettet fra kartet.

- Dere forlater Gaza i dag i skam, sa Deif i en kommentar direkte rettet mot Israel.

- I dag forlater dere helvete. Men vi lover dere at hele Palestina blir et helvete for dere i morgen, sa lederen.

Ettersøkt

Videoen er ventet å skape oppstyr i Israel. Motstandere av statsminister Ariel Sharon har kritisert tilbaketrekkingen fra Gazastripen som en overgivelse til palestinsk terror.

Mange israelere frykter ifølge AP at Hamas vil bruke Gaza som en base for videre angrep etter at Israel om noen uker har fullført tilbaketrekningen. 

På videoen som natt til lørdag ble levert APs kontor i Gaza, sitter Deif i en stol og gestikulerer med hånden mens han prater med mørk stemme.

Palestineren antas å befinne seg helt på toppen av israelernes liste over ettersøkte terrorister. Ved organisering av selvmordsangrep er Deif ansvarlig for drap på dusinvis av israelere.

Mannen i videofilmen som ble publisert av Hamas natt til lørdag, presenterer seg som den jagede bombemakeren Mohammed Deif, som har flyktet israelske styrker i over et tiår. Mannen beskriver israelernes tilbaketrekking fra Gazastripen som en seier for den bevæpnede palestinske motstanden. Foto: AP
Mannen i videofilmen som ble publisert av Hamas natt til lørdag, presenterer seg som den jagede bombemakeren Mohammed Deif, som har flyktet israelske styrker i over et tiår. Mannen beskriver israelernes tilbaketrekking fra Gazastripen som en seier for den bevæpnede palestinske motstanden. Foto: AP Vis mer

Han har levd under jorden siden 1992 og har unnsluppet minst to israelske attentatsangrep, blant annet et rakettangrep i 2002 der han mistet et øye. 

Oppfordrer til videre angrep

Deif er kjent som en mann med ekstrem selvtillit. Han kan forbli på det samme skjulestedet alene i månedsvis. Det siste bildet som er tatt av den legendariske terroristen er fra 1980.

- Uten denne hellige krigen og denne standhaftigheten, hadde vi aldri oppnådd denne frigjøringen av Gazastripen, sier Deif på videoopptaket, og hyller de hundrevis av militante palestinerne som har dødd i angrep på Israel.

Deif oppfordrer palestinere på Vestbredden og i Israel å fortsette gruppens voldelige angrep inntil Israel til slutt er helt borte.

- Vi vil ikke nøle, og vi vil ikke hvile inntil vi har frigjort vårt hellige land, sier Deif.

Israel fullførte denne uken tilbaketrekkingen av alle 21 bosetninger på Gaza, og regner med å ha fjernet alt militært personell fra området i neste måned.

- Palestina blir et helvete for dere i morgen