Palestina med flere venner på tinget enn Israel

De to nettverkene har henholdsvis 35 og 28 representanter på sine navnelister.

<strong>PALESTINASKJERF:</strong> Arbeiderpartiets Hadia Tajik bar palestinaskjerf da hun talte fra Stortingets talerstol tirsdag. (Foto: Erlend Aas / Scanpix)
PALESTINASKJERF: Arbeiderpartiets Hadia Tajik bar palestinaskjerf da hun talte fra Stortingets talerstol tirsdag. (Foto: Erlend Aas / Scanpix) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

||| Palestinas venner er større enn Israels venner på Stortinget. De to nettverkene har henholdsvis 35 og 28 representanter på sine navnelister.

Israels venner har eksistert i 38 år og består av hele KrFs stortingsgruppe, 15 medlemmer fra Fremskrittspartiet, tre fra Høyre og en fra Arbeiderpartiet.

Palestinas venner ble opprettet som en motvekt i 2006, og teller ifølge Klassekampen nå 35 navn fordelt på hele SVs stortingsgruppe, 15 fra Arbeiderpartiet og Høyres Torbjørn Røe Isaksen som er den eneste stortingsrepresentanten som er med i begge nettverkene.

Initiativtaker og leder i Palestinas venner Anette Trettebergstuen (Ap) sier til Klassekampen at hun ønsket å være med på konvoien til Gaza som ble angrepet av israelske militære mandag, men at det ikke lot seg gjøre på grunn av møtene på Stortinget.

- Hadde det vært to uker senere, ville jeg definitivt vært med, sier hun.

Tirsdag markerte rundt 25 medlemmer av Palestinas venner seg med å bære palestinaskjerfet på Stortinget.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer