Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Palestina med flere venner på tinget enn Israel

De to nettverkene har henholdsvis 35 og 28 representanter på sine navnelister.

PALESTINASKJERF: Arbeiderpartiets Hadia Tajik bar palestinaskjerf da hun talte fra Stortingets talerstol tirsdag. (Foto: Erlend Aas / Scanpix)
PALESTINASKJERF: Arbeiderpartiets Hadia Tajik bar palestinaskjerf da hun talte fra Stortingets talerstol tirsdag. (Foto: Erlend Aas / Scanpix) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Palestinas venner er større enn Israels venner på Stortinget. De to nettverkene har henholdsvis 35 og 28 representanter på sine navnelister.

Israels venner har eksistert i 38 år og består av hele KrFs stortingsgruppe, 15 medlemmer fra Fremskrittspartiet, tre fra Høyre og en fra Arbeiderpartiet.

Palestinas venner ble opprettet som en motvekt i 2006, og teller ifølge Klassekampen nå 35 navn fordelt på hele SVs stortingsgruppe, 15 fra Arbeiderpartiet og Høyres Torbjørn Røe Isaksen som er den eneste stortingsrepresentanten som er med i begge nettverkene.

Initiativtaker og leder i Palestinas venner Anette Trettebergstuen (Ap) sier til Klassekampen at hun ønsket å være med på konvoien til Gaza som ble angrepet av israelske militære mandag, men at det ikke lot seg gjøre på grunn av møtene på Stortinget.

- Hadde det vært to uker senere, ville jeg definitivt vært med, sier hun.

Tirsdag markerte rundt 25 medlemmer av Palestinas venner seg med å bære palestinaskjerfet på Stortinget.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media