Palestina nær sammenbrudd

Politiet rømmer fra politistasjonene av frykt for bomber, helsesystemet klarer ikke ta unna ofrene for israelske soldaters systematiske skyting og universitetene er stengt fordi lærere og studenter ikke kommer gjennom veisperringene. - Palestina er i ferd med å kollapse, sier Turid Smith Polfus ved Institutt for menneskerettigheter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Ifølge rapporter skyter israelske soldater mot øynene til folk en uke, hoften den neste og kneet den tredje, for å lamme enkeltdeler av helsevesenet. Systematikken i undergravingen av den palestinske stat er skremmende, mener Turid Smith Polfus ved

Institutt for menneskerettigheter.

En faktakommisjon med representanter fra blant andre Institutt for menneskerettigheter, Dommerforeningen og Advokatforeningen la i går fram en rapport om tilstanden i de palestinske områdene. Polfus konkluderte med at det palestinske samfunnet er i ferd med å kollapse.

- Den offentlige sektoren bryter sammen. Folk er hermetisert, de er sperret inne og bombes. Demokratiet taper og de antidemokratiske kreftene får støtten i en slik kampsituasjon, sier Polfus.

Redde politifolk

365 000 palestinere har mistet livsgrunnlaget som en følge av Israels sanksjoner siden det palestinske opprøret begynte i september. Israels veisperringer gjør at folk ikke får reist på jobb. Ledigheten i de palestinske områdene er på 70 prosent. Landbruksområder utslettes av israelske hevnaksjoner, bedrifter må legges ned fordi Israel hindrer palestinerne i å få inn materialer og produksjonsutstyr.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer