Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Palestina trekker seg fra Oslo-avtalen

Den palestinske presidenten Mahmoud Abbas sier Palestina trekker seg fra Oslo-avtalen.

TREKKER SEG: Den palestinske presidenten Mahmoud Abbas sier onsdag at Palestina trekker seg fra Oslo-avtalen. Bildet viser Yassir Arafat som tar Yitzhak Rabin i hånda. I midten Bill Clinton. Fra venstre Shimon Peres og Andrej Kozyrev. Fra høyre Mahmoud Abbas og Warren Cristopher, i forbindelse med undertegningen av Oslo-avtalen i Washington D.C. Foto: NTB Scanpix
TREKKER SEG: Den palestinske presidenten Mahmoud Abbas sier onsdag at Palestina trekker seg fra Oslo-avtalen. Bildet viser Yassir Arafat som tar Yitzhak Rabin i hånda. I midten Bill Clinton. Fra venstre Shimon Peres og Andrej Kozyrev. Fra høyre Mahmoud Abbas og Warren Cristopher, i forbindelse med undertegningen av Oslo-avtalen i Washington D.C. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Palestina er ikke lenger bundet av inngåtte avtaler med Israel, slår han fast.

Abbas ber Israel gjenoppta sitt ansvar som okkupantmakt, og ber samtidig FN om beskyttelse og medlemskap.

- Vår tålmodighet har tatt slutt, sa Abbas i sin tale til FNs hovedforsamling onsdag ettermiddag.

Talen fant sted før seremonien som skal holdes for å heise det palestinske flagget for første gang i FN.

- Takk til alle som stemte i favør av resolusjonen tidligere denne måneden og som gjør det mulig for oss å heise flagget i FN, sa Abbas i sin tale.

Abbas mener Palestina fortjener fullt medlemskap og anerkjennelse som stat på linje med FNs 193 andre medlemsland.

Han sa videre at han ser fram til å heise det palestinske flagget i Øst-Jerusalem, som skal bli Palestinas hovedstad, sa Abbas.

Abbas sa også i sin tale at målet er å få på plass en forent palestinsk regjering for Gaza og Vestbredden.

- Vi aksepterer ikke midlertidige løsninger eller en fragmentert stat. Vi vil ikke tillate dette. Vi vil ha en forent regjering, sa Abbas.

Abbas ba FN om internasjonal beskyttelse mot Israel og sa at han ikke lenger er bundet av tidligere avtaler som er inngått med Israel. Israel må gjenoppta sitt ansvar som okkupantmakt, slo 80 år gamle Abbas fast.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!