VIL INN I FN: Den palestinske presidenten Mahmoud Abbas og sentralrådet i PLO har bestemt at Palestina skal prøve å bli medlem av 60 FN-organer og internasjonale avtaler. Foto: AP Photo/Majdi Mohammed
VIL INN I FN: Den palestinske presidenten Mahmoud Abbas og sentralrådet i PLO har bestemt at Palestina skal prøve å bli medlem av 60 FN-organer og internasjonale avtaler. Foto: AP Photo/Majdi MohammedVis mer

Palestina vil søke medlemskap i flere FN-organer

Sentralrådet i PLO har bestemt at Palestina skal forsøke å søke medlemskap i og slutte seg til 60 FN-organer og internasjonale avtaler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Under ledelse av president Mahmoud Abbas tok Den palestinske frigjøringsorganisasjonen PLOs sentralråd beslutningen søndag.

Rådet «stadfester det palestinske lederskapets behov for å forfølge medlemskap i FN-organer og internasjonale konvensjoner, under den palestinske planen som er vedtatt», sier generalsekretær Bassam al-Salhi i Det palestinske folkepartiet i en uttalelse.

Israel besluttet torsdag å innstille fredssamtalene med palestinerne som en reaksjon på nyheten om at PLO og Hamas hadde inngått en forsoningsavtale.

Palestinerne anklager Israel for å ha sabotert fredsprosessen ved å fortsette utvidelsen av de ulovlige bosetningene på Vestbredden.

Israel på sin side anklaget nylig palestinerne for å ha brutt forutsetningene for forhandlinger ved å søke om medlemskap i en rekke FN-organisasjoner for staten Palestina.

(NTB)