Palestiner (20) dømt for voldtekt av norsk kvinne

Må sone 14 år i fengsel for å ha voldtatt en ansatt i Flyktninghjelpen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| En 20-årig palestiner er dømt til 14 år i fengsel for å ha voldtatt en norsk kvinne som jobbet for Flyktninghjelpen i Israel.

Kvinnen var i Israel på et halvt års oppdrag for Flyktninghjelpen. NTB får opplyst at UD i etterkant av hendelsen har gitt kvinnen bistand og krisehjelp.

To personer er allerede dømt i saken. De ble dømt til 12 og 15 års fengsel i oktober i fjor. Den tredje, som dommeren i saken mener var hovedmannen, ble dømt mandag.

Ifølge nettavisen Ynet konkluderte dommerne med at 20-åringen var «den dominante» skikkelsen - Han var intensiv og manipulerende, slo dommerne fast.

Voldtekten fant sted i desember 2008. Ifølge dommen tok de tre palestinerne seg ulovlig inn i Beit Hanina-nabolaget i Jerusalem, før de begynte å følge etter den norske 60-åringen.

De tre skal deretter ha forsøkt å rane kvinnen, mens hun også under ranet ble voldtatt.

- Sakens detaljer og det faktum at det var en hel gruppe som gjorde dette, gir hendelsen en ubarmhjertig og brutal karakter, heter det i dommen.

En fjerdemann, som skal ha stått utenfor huset da voldtekten skjedde, ble dømt til åtte års fengsel. Kvinnen skal ha vært et tilfeldig offer.

(NTB)