- Palestiner drept ved grensa til Gazastripa

En palestinsk mann ble skutt og drept nord på Gazastripen da han nærmet seg grensen til Israel, ifølge en kilde i det palestinske helsevesenet.

FAMILIE HARDT RAMMET: Den palestinske statsministeren Rami Hamdallah holder bilder av Dawabsha-familien som ble hardt rammet under en mordbrann i okkuperte området på Vestbredden i dag.  Foto:  EPA/ALAA BADARNEH
FAMILIE HARDT RAMMET: Den palestinske statsministeren Rami Hamdallah holder bilder av Dawabsha-familien som ble hardt rammet under en mordbrann i okkuperte området på Vestbredden i dag. Foto: EPA/ALAA BADARNEH Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Skuddene som tok livet av en 27-åring ved grensegjerdet vest for Beit Lahiya, kom fra Israel, hevder talsmann Ashraf al-Qudra i helsedepartementet i Gaza by.

Også en annen palestinsk mann skal ha blitt skutt og såret. Han fikk moderate skader, ifølge Qudra.

Netanyahu ringe Abbas Tidligere i dag måtte israels statsminister Benjamin Netanyahu ringe til Palestinas president Mahmud Abbas for å beklage at en liten palestinsk gutt mistet livet i en mordbrann på den okkuperte delen av Vestbredden.

Observatører sier det er svært sjelden den israelske statsministeren tar initiativ til en samtale med Abbas. Netanyahu forsikret Abbas at saken vil bli gransket omhyggelig.
USAs utenriksdepartement sluttet seg fredag til de land som fordømmer det som skjedde, og kaller handlingen et forkastelig terrorangrep.

- Sjokkert Ifølge statsministerens kontor sa Netanyahu at alle i Israel er sjokkert over den frastøtende terroren som er utøvd mot Dawabsha-familien på den okkuperte Vestbredden. Israelske sikkerhetsstyrker har fått ordre om å ta alle midler i bruk for å finne gjerningsmennene, lød beskjeden til Abbas.

Etter samtalen dro Netanyahu til sykehuset der moren og broren til den døde 18 måneder gamle gutten blir behandlet for alvorlige brannskader. Jødiske ekstremister mistenkes for å stå bak angrepet.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer