Palestiner med lekepistol drept i Hebron

En palestiner ble i morges skutt og drept av israelske soldater i Hebron på Vestbredden, fordi han viftet med et våpen som viste seg å være et plastleketøy.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen kom ifølge den israelske hæren løpende mot soldatene med et våpen i hånden, og han ignorerte varselskudd og rop om å stanse før soldatene skjøt på ham. Både israelske og palestinske kilder bekreftet seinere at våpenet var en plastpistol.

Mental ubalanse

Palestineren ble med alvorlige skader brakt til et sykehus i Jerusalem, der han døde noen timer seinere, ifølge leger ved sykehuset.

Den drepte palestineren var i 20-årsalderen, og skal ifølge palestinske innbyggere ha vært i mental ubalanse. Hendelsen skjedde i et område som er kontrollert av israelske sikkerhetsstyrker. Palestineren trasset ifølge israelerne et portforbud som ble innført mandag etter en skyteepisode.

10 skudd

Et vitne sier han hørte 10 skudd, før den palestinske mannen ble funnet liggende på bakken. Palestinske ungdommer kastet stein mot soldatene etter skytingen.

Rundt 400 jødiske nybyggere holder til midt i Hebron, som ellers er bebodd av mer enn 100.000 palestinere. Kontrollen av byen har de siste to årene vært delt mellom israelske og palestinske myndigheter.

(NTB-Reuters-AFP)