Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Palestinere arrestert for våpensmugling

Tre palestinere som av Israel er anklaget for å stå bak smuglerforsøket av 50 tonn våpen, er arrestert, sier en palestinsk kilde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skipslasten ble beslaglagt av israelske styrker i Rødehavet forrige uke. De tre mistenkte mennene er brakt inn til avhør og deretter satt i varetekt, heter det i en kunngjøring fra en etterforskningskomité nedsatt av de palestinske myndighetene.

Kunngjøringen kom kort tid etter at USAs utenriksminister Colin Powell sa at han støttet Israels krav om at de mistenkte måtte pågripes.

Israel har også anklaget Yasser Arafat for å ha vært innblandet i våpensmuglingen, men Arafat har kategorisk avvist dette.

En talsmann for israelske myndigheter sa fredag at Israel ønsker arrestasjonene velkomne såfremt de tre offiserene virkelig er pågrepet og ikke bare satt i husarrest.

Palestinske sikkerhetskilder oppgir at de tre arresterte er generalmajor Fuad al-Shobaki, finansdirektør for det palestinske sikkerhetsapparatet, Fathi al-Razen, visekommandant for kystpolitiet, og Adel al-Mughrabi, en høytstående offiser i kystpolitiet.

(NTB)

Hele Norges coronakart