Palestinere bruker «Gangnam Style»-vri for å rette fokus mot problemene i Gaza

«Gangnam Gaza Style» skiller seg definitivt ut fra andre parodier på superhiten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Siden i fjor sommer har superhiten til den sørkoreanske artisten Psy (35), «Gangnam Style», blitt nynnet og danset til verden over.

Musikkvideoen til låta er tidenes mest populære på Youtube, og FN-president Ban-Ki Moon og NASA-astronauter er blant dem som har vist at de kan Psys karateristiske dansetrinn.

Nå har sju palestinere lagt ut sin «Gangnam Style»-video på Youtube.

Men i motsetning til de mange andre humoristiske «Gangnam Style»-videoene som har tatt nettet med storm, bærer denne et langt mer alvorlig preg over seg.

Vil ha fokus på Gaza Videoen, som har fått navnet «Gangnam Gaza Style», er nemlig laget for å vise omverdenen hvilket alvor palestinere i Gaza lever under, samtidig som den skal være underholdende.

Fem voksne menn og to barn danser både kjente «Gangnam Style»-trinn og tradisjonell arabisk dans i videoen, samtidig som de viser fram realiteten som råder i hverdagen til de mange palestinerne som lever under det israelske militærets okkupasjon på Gaza-stripa.

- Vi ville lage noe som kunne sette fokus på situasjonen for de rundt 5 000 palestinske politiske fangene som sitter i israelske fengsler, deriblant sultstreikende barn og kvinner, sier Mohannad Barakat (30), som er en av de sju som figurerer i videoen, til Al Jazeera.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer