Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Palestinere drept på Gaza

Minst to ble drept da et israelsk angrepshelikopter skjøt mot en palestinsk bil i en flyktningleir i det sentrale Gaza.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette opplyser palestinske sikkerhetskilder.

Begge de drepte skal ha vært medlemmer av den ytterliggående gruppen Hamas. Dette bekrefter palestinske sikkerhetskilder overfor CNN.

- Minst to palestinske militante medlemmer av Hamas ble drept i et helikopterangrep i det sentrale Gaza, sier kilden.

Leger identifiserte en av de drepte som et høytstående medlem av Hamas' militære gren. Ni personer som oppholdt seg nær bilen som ble truffet, ble skadd, ifølge vitner. Bilen, som kjørte gjennom flyktningleiren Bureij, gikk opp i flammer etter angrepet.

Sinte palestinere samlet seg raskt rundt bilen etter angrepet og ropte slagord som «Gud er stor».

Tidligere lørdag ble en 8 år gammel jente skutt og drept av israelske soldater i flyktningleiren Khan Yunis på Gaza-stripen, oppgir palestinske sykehuskilder. 8-åringen ble truffet av skudd fra en israelsk observasjonspost i utkanten av den jødiske bosettingen Neve Dkalim som ligger nær flyktningleiren. Fire andre personer ble såret, skriver NTB.

Fredag ble en jødisk bosetter drept i skyting på den palestinske Vestbredden. Torsdag ble et annet ledende medlem av Hamas drept da israelerne skjøt raketter mot eselkjerren han kjørte.

Palestinernes informasjonsminister Nabil Amr sier ifølge BBC at angrepene på Gaza de siste dagene setter en stopper for mulighetene for å gjenoppta samtalene med Israel.

(Dagbladet.no og NTB)

SINNE: Sinte palestinere bar de to drepte etter helikopterangrepet på Gaza lørdag rundt i flyktningleiren Bureij. Foto: AP/SCANPIX