Palestinere for selvmordsaksjoner

Jerusalem: To tredeler av palestinerne på Vestbredden og i Gaza støtter selvmordsaksjoner mot Israel, ifølge en meningsmåling tirsdag. Bare en firedel støtter Yasser Arafat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Målingen viser at 66 prosent støtter selvmordsaksjoner, mens 22 prosent er imot. 8 prosent er i tvil og 4 prosent svarer ikke.

70 prosent av palestinerne støtter opprøret mot israelsk okkupasjon, mens 18 prosent er imot og 9 prosent er i tvil, ifølge målingen til det uavhengige Jerusalem Media and Communication Center.

Undersøkelsen viser også at oppslutningen om palestinernes president Yasser Arafat er på vei nedover. I juni ga 32 prosent ham sin støtte, men i januar er det bare 26 prosent som slutter opp om ham.

Den nest mest populære palestinske lederen er Sjeik Ahmed Yassin, som leder den militante organisasjonen Hamas. På tredjeplass kommer forhandleren Saeb Erakat. Men 32 prosent sier de ikke har tillit til noen av lederne.

Meningsmålingen viser også at palestinerne ikke bryr seg om statsminister Ehud Barak eller Likud-leder Ariel Sharon vinner valget i Israel. 86 prosent mener begge er like ille, 7 prosent foretrekker Barak, mens 4 prosent er for Sharon.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer