- Palestinere jages bort av bosettere

De fleste innbyggerne i en palestinsk landsby på Vestbredden har flyttet etter å ha blitt truet og plaget av jødiske bosettere, opplyste den lokale borgermesteren i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- De fleste har reist. Bare fem familier, som til sammen utgjør 70 personer, er blitt igjen, sier borgermester Abdul Latif Sobih i landsbyen Hirbat Yanun.

10 kilometer unna ligger den jødiske bosettingen Itamar, og bosetterne der skal ha kuttet både vann og elektrisitet til landsbyen hvor innbyggerne stort sett livnærer seg ved å dyrke oliven og holde sauer.

- De provoserer og ønsker å ta jorda vår, sier Sobih, som klager over at verden ikke bryr seg om det som skjer i de palestinske områdene. De fleste innbyggerne skal ha flyttet til en nabolandsby.

I sommer drepte en militant palestiner fem bosettere i Itamar. Ingen fra landsbyen var innblandet i angrepet.

Israelsk radio meldte lørdag at palestinske olivenplukkere er blitt truet av bosettere i det samme området. Bosetterne skjøt i luften og ba palestinerne forlate markene. Like etter kom olivenplukkerne tilbake sammen med flere titalls venstreorienterte aktivister. Politiet ble til slutt tilkalt for å evakuere området, melder den statlige radiokanalen.

(NTB)