Palestinerne godtar CIA-plan

En høytstående amerikansk embetsmann sier at palestinerne godtar amerikanernes foreslåtte våpenhvileplan med én reservasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Yasser Arafat og CIA-sjefen George Tenet skal ha blitt enige tirsdag kveld.

- USA gleder seg over at arbeidsplanen er akseptert av begge sider, sier en høytstående embetsmann i utenriksdepartementet i Washington til nyhetsbyrået AFP.

- President Yasser Arafat og George Tenet kom fram til enighet om det amerikanske forslaget, som har basis i Mitchell-rapporten, sier Arafats rådgiver Nabil Abou Rudeina.

At palestinerne godtar den amerikanske planen bekreftes av en kilde Reuters har vært i kontakt med.

- Vi godtar planen, men protesterer mot buffersonen, sier en palestinsk tjenestemann, og refererer til et forslag om en buffersone mellom israelske og palestinske styrker.

Embetsmannen uttalte seg etter at Tenet møtte Arafat i Ramallah på Vestbredden.

Detaljene i den amerikanske planen er ennå ikke offentlig kjent, men Israel har godtatt planen til tross for at de «ikke er overbegeistret» over enkelte av punktene i planen, slik statsminister Ariel Sharon formulerte Israels posisjon tirsdag.

Tidligere på kvelden skjøt og drepte palestinere en gresk-ortodoks munk på Vestbredden.

Den 36 år gamle mannen, som trolig bodde i klosteret Wadi Kelt i nærheten av byen Jeriko, ble skutt i bilen sin like i nærheten av en israelsk veisperring.

NTB-Reuters-AFP