Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Palestinerne mister troen på Obama

Anklager USA for å ha gitt seg på kravet om at Israel må stanse videre bygging i bosetningene på Vestbredden.

US President Barack Obama addresses the Summit on Climate Change at the United Nations in New York on September 22, 2009. AFP PHOTO/Emmanuel Dunand
US President Barack Obama addresses the Summit on Climate Change at the United Nations in New York on September 22, 2009. AFP PHOTO/Emmanuel Dunand Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Palestinerne er i ferd med å miste troen på USAs president Barack Obama etter at han har unnlatt å presse Israel på saker som er viktige for dem.

I et internt Fatah-notat som nyhetsbyrået AP har fått tilgang til, anklages USA for å ha gitt seg på kravet om at Israel må stanse videre bygging i bosetningene på Vestbredden og for å ha unnlatt å sette en klar dagsorden for nye forhandlinger.

Det er ikke umiddelbart klart om notatet gjengir president Mahmoud Abbas synspunkter, eller om det ble lekket for å presse Obama til å opprettholde trykket på Israel, skriver nyhetsbyrået AP.

I dokumentet anklages Obama for å ha gitt etter for den proisraelske lobbyen i Washington.

«Alle forhåpninger til den nye administrasjonen og president Obama har forduftet,» heter det i notatet fra Fatahs kontor for mobilisering og organisasjon, som ledes av Fatahs nestleder Mohammed Ghneim.

Palestinerne hadde store forhåpninger etter at en nyvalgt Obama strakte ut hånden til den muslimske verden og stilte krav om at Israels bygging i bosetningene skulle fryses.

De så for seg en nyorientering etter den svært Israel-vennlige linjen til forgjengerne George W. Bush og Bill Clinton.

Notatet gjentar også de palestinske kravene om stans i nybyggingen og enighet om en dagsorden før det blir aktuelt med nye forhandlinger.

USA sier at kravene til Israel ikke er forlatt, men at de ikke ser på slike krav som en betingelse for nye samtaler.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media