Palestinerne vil ha Hamas

Krigen har økt oppslutningen til Hamas.

STØTTEN ØKER: Palestinernes oppslutning rundt Hamas har bare økt etter krigen på Gaza. Bildet er fra bevegelsens 21-årsjubileum på Gaza i fjor. Foto: EPA/ALI ALI
STØTTEN ØKER: Palestinernes oppslutning rundt Hamas har bare økt etter krigen på Gaza. Bildet er fra bevegelsens 21-årsjubileum på Gaza i fjor. Foto: EPA/ALI ALI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Hamas har økt sin oppslutning etter Israels militæroffensiv mot Gazastripen, og ville på nytt ha vunnet et valg i de palestinske områdene.

Det viser den første meningsmålingen som er foretatt på palestinsk side etter de israelske angrepene som kostet over 1.300 mennesker livet.

Mest oppsiktsvekkende er det at oppslutningen om Hamas øker mest på Vestbredden, der de fleste Hamas-ledere er kastet i fengsel og president Mahmoud Abbas og hans sekulære Fatah-bevegelse styrer.

Abbas mister støtte

Hamas har nå en oppslutning på 28,6 prosent blant palestinerne på Vestbredden og Gazastripen, mot 19,3 prosent i april i fjor.

Fatah har gått tilbake fra 34 til 27,9 prosent, viser målingen som er utført av Jerusalem Media & Communication Centre.

Framgangen for Hamas er aller størst på Vestbredden, der de har gått fram fra 12,8 til 26,5 prosent de siste to månedene.

Ikke overraskende, mener enkelte observatører, som viser til at president Mahmoud Abbas provoserte mange i egne rekker da han lenge nølte med å kritisere de israelske angrepene mot Gazastripen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer