Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Palestinerne vil ikke forhandle så lenge Israel bygger

Fast bestemt på å fortsette utvidelsen.

 PALESTINERNES PRESIDENT:  Mahmoud Abbas. Foto: AP
PALESTINERNES PRESIDENT: Mahmoud Abbas. Foto: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ramallah (NTB-AFP): - Israelerne er fast bestemt på å fortsette utvidelsen av bosetningene, og vi kan ikke fortsette å forhandle så lenge dette foregår, sier en høytstående kilde på palestinsk side.

- De palestinsk-israelske forhandlingene brøt sammen tirsdag kveld, sier kilden, som forteller om et stormfullt forhandlingsmøte.

Bruddet er i så fall dårlig nytt for USAs utenriksminister John Kerry, som ankom området tirsdag i håp om å få fart på den fastlåste fredsprosessen.

Kerry møter onsdag Israels statsminister Benjamin Netanyahu i Jerusalem, før han fortsetter til Betlehem på Vestbredden for samtaler med palestinernes president Mahmoud Abbas.

Israelske og palestinske forhandlere har de siste tre månedene hatt over 20 møter, men det har vært liten framgang å spore.

Israelske la i helgen over 1.000 nye boliger på Vestbredden og drøyt 800 i det okkuperte Øst-Jerusalem ut på anbud, noe som provoserer palestinerne kraftig.

USA har tidligere betegnet Israels byggeaktivitet i de okkuperte områdene som et lite konstruktivt bidrag i arbeidet med å få i stand en fredsavtale, og Kerry medga i helgen at israelernes byggevirksomhet skaper vansker.

- Det er ikke tvil om at bosetningene har uroet folks oppfatning av hvorvidt prosessen beveger seg i riktig retning, sa Kerry. (©NTB)