Palestinernes opprør sprer seg

Palestiners opprør mot den israelske militærmakten er i ferd med å spre seg til hele regionen, og får støtte fra hele den muslimske verden. I Jordan krevde protestene fredag kveld sitt første dødsoffer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Jordanske regjeringsstyrker satte fredag inn stridsvogner og pansrede kjøretøy mot tusenvis av palestinske demonstranter, og slo en jernring rundt flyktningleiren Bakaa der en ungdom ble drept og seks andre såret i sammenstøt med jordansk politi.

Også i Libanon, der det bor nærmere 400.000 palestinske flyktninger, var det fredag rasende protester der det ble brent israelske og amerikanske flagg.

Libanons shiamuslimske overhode, sjeik Mohammed Hussein Fadlallah, oppfordret alle verdens arabere og muslimer til å gå til hellig krig mot Israel, for å forsvare Islams hellige steder i Jerusalem.

I Syrias hovedstad Damaskus kom det fredag ettermiddag til harde sammenstøt mellom steinkastende demonstranter som forsøkte å ta seg fram til USAs ambassade, og sikkerhetsstyrker som brukte tåregass og vannkanoner for å få situasjonen under kontroll.

Det er ikke meldt om drepte eller skadde, men et stort antall demonstranter skal ha blitt pågrepet.

I de oljerike gulfstatene var det fredag store demonstrasjoner til støtte for palestinerne, der det ble brent israelske og amerikansk flagg. Ikke minst på bakgrunn av dagens høye oljepris, blir utviklingen nå fulgt med bekymring.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer