Palestinsk 11-åring skutt og drept

En palestinsk 11-åring ble i dag skutt i hodet og drept av israelske soldater i Gaza, opplyser palestinske kilder. I Hebron ble en femåring lettere skadd i en intens beskytning mot byen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Lørdag advarte palestinere mot en katastrofe hvis Israel ikke innfører umiddelbare tiltak for å få fredsprosessen på skinner igjen. Advarselen kom samtidig med at volden spredte seg på nytt i de palestinske områdene.

En av Arafats fremste rådgivere, Nabil Abu Rudeina, anklaget Israel for å kvele den internasjonale Mitchell-kommisjonens fredsforslag. Han mener at alt tyder på at statsminister Ariel Sharon ikke har til hensikt å rette seg etter kommisjonens anbefalinger.

Israel fortsetter på sin side å kreve at det palestinske opprøret stanser helt før de vil bidra til fredsprosessen.

Skjør våpenhvile

Samtidig ser det ut til at våpenhvilen, som USA forhandlet fram, faller fra hverandre. 11-åringen er den siste av 16 palestinere som er drept siden våpenhvilen ble innført i midten av juni. På israelsk side er ni personer drept. Gutten mistet livet i forbindelse med at palestinske ungdommer ifølge hæren kastet bensinbomber, granater og steiner på israelske soldater ved Rafah like ved den egyptiske grensen på Gazastripen. Hæren hevder at det også ble skutt mot soldatene og at de derfor skjøt tilbake.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer