JAKT: Her inspiserer en israelsk soldat huset til den palestinske politikeren Saleh Aruri i landsbyen Aroura nord for Ramallah. Israelske styrker har iverksatt en massiv jakt på alle som kan tenkes å være innblandet i bortføringen av tre israelske tenåringer. Foto: AFP / NTB scanpix
JAKT: Her inspiserer en israelsk soldat huset til den palestinske politikeren Saleh Aruri i landsbyen Aroura nord for Ramallah. Israelske styrker har iverksatt en massiv jakt på alle som kan tenkes å være innblandet i bortføringen av tre israelske tenåringer. Foto: AFP / NTB scanpixVis mer

- Palestinsk 15-åring drept av israelske soldater

Drept i Israel-jakt på kidnappere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En palestinsk gutt på 15 år ble natt til fredag drept av israelske soldater på Vestbredden, opplyser palestinske helsearbeidere.

Mohammed Dudin ble ifølge de palestinske kildene drept i Dura rett sør for Hebron, der israelske styrker har iverksatt en massiv jakt på alle som kan tenkes å være innblandet i bortføringen av tre israelske tenåringer.

Mens Reuters melder at gutten var 15 år, skriver nyhetsbyrået AFP at han var 14. Han ble drept i sammenstøt som brøt ut etter at israelske soldater kom for å pågripe flere personer i forbindelse med operasjonen, som har ført til at nærmere 300 palestinere er satt bak lås og slå. Palestinere kastet stein og bensinbomber mot soldatene, som svarte med skarpe skudd.

Israel har oppgitt at operasjonen på den israelske-okkuperte Vestbredden har to målsettinger: Å finne de tre israelske ungdommene, hvorav to er 16 år og én er 19, samt å slå ned på den palestinske gruppa Hamas.

Hamas regnes som en terrororganisasjon i Israel, og den israelske regjeringen har reagert sterkt på at de to palestinske grupperingene Fatah og Hamas nylig ble enige om en felles teknokratisk regjering.

Mohammed Dudin er den andre palestineren som er drept siden den israelske operasjonen startet for nærmere en uke siden. Den første var en 19-åring som ble skutt og drept utenfor Ramallah.

(NTB)

STORE STYRKER: Israel har oppgitt at operasjonen på den israelske-okkuperte Vestbredden har to målsettinger: Å finne de tre israelske ungdommene, hvorav to er 16 år og én er 19, samt å slå ned på den palestinske gruppa Hamas. Foto: AFP / NTB scanpix
STORE STYRKER: Israel har oppgitt at operasjonen på den israelske-okkuperte Vestbredden har to målsettinger: Å finne de tre israelske ungdommene, hvorav to er 16 år og én er 19, samt å slå ned på den palestinske gruppa Hamas. Foto: AFP / NTB scanpix Vis mer