Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Palestinsk 17-åring døde av skuddskade

En palestinsk 17-åring døde av skadene etter at han ble skutt av israelske soldater 30. mars, ifølge helsemyndighetene på Gazastripen.

DEMONSTRANTER: Israelske styrker kaster tåregass mot palestinske demonstranter under en protest på Gazastripa. Bildet er tatt 3. august. Foto: AFP PHOTO / MAHMUD HAMS
DEMONSTRANTER: Israelske styrker kaster tåregass mot palestinske demonstranter under en protest på Gazastripa. Bildet er tatt 3. august. Foto: AFP PHOTO / MAHMUD HAMS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ahmed al-Ayeda ble skutt under en demonstrasjon øst for Bureij, nær det strengt bevoktede gjerdet som skiller Gazastripen fra Israel.

160 palestinere er blitt skutt og drept på Gazastripen av israelske soldater siden slutten av mars. De fleste av dem var ubevæpnede demonstranter, blant dem barn. Også journalister og helsepersonell er drept. Én israelsk soldat er drept i samme periode.

Over 10.000 palestinere er også såret, tusenvis etter å ha blitt truffet av skarpe skudd på flere hundre meters hold.

Israel mener maktbruken er nødvendig for å beskytte landet mot det de mener er forsøk på å infiltrere landet.