Palestinsk advokat på bildet som går verden rundt: - Viser min generasjons frustrasjon

- De har retten til å leve som hvilken som helst annen nasjon.

BLINKSKUDD:  Bildet av advokat Hassan Ajer, tatt i gamlebyen i Jerusalem, går nå verden rundt. Foto: Majdi Mohammed / AP / NTB Scanpix
BLINKSKUDD: Bildet av advokat Hassan Ajer, tatt i gamlebyen i Jerusalem, går nå verden rundt. Foto: Majdi Mohammed / AP / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et bilde av en palestinsk dresskledd mann som sparker tåregass tilbake mot israelske soldater, sprer seg på nettet.

Bildet er tatt 12. oktober av Associated Press-fotografen Majdi Mohammed, og har til nå blitt sett av minst 1,8 millioner verden rundt, ifølge The Independent.

Økende frustrasjon Mannen på bildet heter Hassan Ajer, og jobber som forsvarsadvokat i de palestinske områdene. Dagen bildet ble tatt deltok han i en demonstrasjon arrangert av en palestinsk advokatorganisasjon, i solidaritet med demonstrantene ved Al-Aqsa-moskeen i Jerusalem.

26-åringen med det høye sparket tror selv bildet spres fordi det viser den økende frustrasjonen blant folk i hans generasjon: Blant dem som er bedre utdannet enn foreldrene, har mer kontakt med verden via sosiale medier, og som er mer og mer utålmodige med den israelske regjeringen.

Sammenlikner med andre - Sosiale medier hjelper palestinere med å sammenlikne sitt samfunn med andre. De har retten til å leve som hvilken som helst annen nasjon, sier Ajer til The Independent.

Protestene ved Al-Aqsa moskeen kommer av en frykt for at israelerne skal gjøre det vanskeligere for palestinerne å be ved den gamle helligdommen, som er muslimenes tredje viktigste moské, men som er på samme sted som jødenes hellige sted, Tempelhøyden.

Siden midten av september har uroen bygget seg opp igjen i området. Ni israelere er drept i knivangrep og minst 72 palestinere er blitt skutt og drept ifølge Al Jazeera.