Palestinsk kvinne sprengte bilbombe ved kontrollpost

Ingen drept i angrep få timer etter luftangrep på Gazastripen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En palestinsk kvinne detonerte en bilbombe da hun ble stanset ved en israelsk kontrollpost på Vestbredden søndag, ifølge israelsk politi.

Kvinnen ble alvorlig skadd, mens en politimann har fått lettere skader.

Politimannen oppga først at kvinnen ble drept, men senere ble det endret til at hun fortsatt lever, men er alvorlig skadd.

Politimannen fikk øye på det han oppfattet som et «mistenkelig kjøretøy» i nærheten av en israelsk bosetting på den israelsk-okkuperte Vestbredden og ga tegn til at bilen skulle stanse. Idet han nærmet seg, ropte kvinnen «Allahu akbar» (Gud er stor) og utløste en sprengladning, opplyser israelsk politi.

Angrepet skjedde søndag morgen, få timer etter at en gravid kvinne og hennes to år gamle datter ifølge palestinske kilder ble drept i et israelsk luftangrep mot Gazastripen.

Israels angrep var rettet mot to våpenfabriker nord i området. Disse skal ha hatt tilknytning til Hamas, ifølge flere israelske medier.

I tillegg til de to døde, ble også en gutt på fem og en mann ble skadd i angrepet som, i følge det israelske forsvaret var et svar på et rakettangrep fra Gaza mot byen Ashkelon natten før.

Palestinere har de siste dagene angrepet en rekke israelere med kniv, spesielt i Jerusalems gamleby, men også andre steder i Israel og på Vestbredden.

Det har også vært meldt om et israelsk hevnangrep mot tilfeldige palestinere. Samtidig har det den siste uken vært harde sammenstøt mellom israelske styrker og palestinsk ungdom som er utstyrt med stein og bensinbomber, både på Vestbredden, i Øst-Jerusalem og på Gazastripen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer