Palestinsk lege fikk Olmert på gråten

Israels statsminister felte tårer da han hørte om barnedrap på Gaza.

TRE BARN DREPT: Huset til den kjente palestinske legen Ezzeldeen Abu al-Aish ble bombet av israelske styrker. Tre av legens åtte barn ble drept. Han har gitt hjerteskjærende beskrivelser av sine følelser på israelsk fjernsyn, og bildene har rørt mange, selv statsministreren som sier han felte noen tårer. Foto: BEN CURTIS/AP/SCANPIX
TRE BARN DREPT: Huset til den kjente palestinske legen Ezzeldeen Abu al-Aish ble bombet av israelske styrker. Tre av legens åtte barn ble drept. Han har gitt hjerteskjærende beskrivelser av sine følelser på israelsk fjernsyn, og bildene har rørt mange, selv statsministreren som sier han felte noen tårer. Foto: BEN CURTIS/AP/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Israels statsminister Ehud Olmert sier han gråt da han hørte en palestinsk lege fortelle om hvordan døtrene ble drept i et israelsk angrep på Gazastripen

Den palestinske legen Ezzeldeen Abu al-Aish (55) fortalte for en uke siden israelske TV-seere hvordan tre av døtrene hans og en niese ble drept.

- Jeg gråt da jeg så dette. Hvem gjorde ikke det? Hvordan kan man unngå å gjøre det? sier Olmert i et intervju med den israelske avisa Maariv.

I løpet av krigen har legen, som snakker hebraisk, brakt palestinernes lidelser inn i israelernes hjem. For en uke siden lot han tårene renne på israelske Channel 10, idet han fortalte hvordan døtrene ble drept.

De ble 14, 15 og 22 år gamle. Hans niese ble 14 år.

Olmert legger til at israelske myndigheter var innforstått med at sivile kom til å bli skadelidende da de iverksatte militæroffensiven.

- Når du vinner, rammer du automatisk andre mer enn du blir rammet selv. Og vi ønsket ikke å tape denne offensiven. Hadde dere ønsket at flere hundre av våre soldater skulle dø? Det var, når alt kommer til alt, alternativet, sa Olmert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer