Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Palestinsk offiser drept av sine egne

- Ønsker å ødelegge for regjeringssamarbeid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Bevæpnede palestinske menn åpnet i dag ild mot bilen til general Jad Tahey, sjefen for internasjonal koordinasjon i den palestinske etterretningstjenesten. De pepret bilen med skudd som drepte sikkerhetsoffisseeren og hans fire livvakter, ifølge en talsperson for palestinske myndigheter, melder nyhetsbyrået AP.

Skytingen skjedde like ved hjemmet til den den palestinske statsministeren, Ismail Haniyehm, nær Beach flyktningleir.

Motivet for drapet er ikke klart, men det spekuleres i om det kan ha noe med interne stridigheter innad i etterretningstjenesten. Ifølge sikkerhetsoffiseere fikk drapsmennene med seg Taheys koffert.

- Ønsker å skape splid

Tidligere denne uken annonserte Hamas og Fatah at de vil samarbeide om å danne en koalisjonsregjering. Dette for å få slutt på de internasjonale sanksjonene som ble satt i verk etter at Hamas vant parlamentsvalget i vår. Mange palestinere tror også at en flertallskoalisjonsregjering vil sette en stopper for de interne konfliktene. Nå ser det ut som om noen ønsker å hindre et regjeringssamarbeid.

Palestinerens president Mahmoud Abbas beordret en umiddelbar etterforskning av drapet. - En jernhånd vil brukes mot de som ønsker å ødelegge sikkerheten og enheten til vårt folk, sa Abbas.

Statsminister Ismail Haniyeh kalte drapene for et forsøk på å avbryte forhandlingene mellom Fatah og Hamas.

Ødelagt av intern vold

ÅSTEDET: I denne bilen satt Jad Tahey da han og fire livvakter ble brutalt drept. Alle foto: SCANPIX
ÅSTEDET: I denne bilen satt Jad Tahey da han og fire livvakter ble brutalt drept. Alle foto: SCANPIX Vis mer

Gaza by har i løpet av dette året vært slagmark både for israelske styrkers kamp mot palestinske militante og for væpnede konflikter mellom Fatah-tilhengere og Hamas-tilhengere.

I dag eksploderte også en hjemmelaget bombe utenfor en gresk-ortodoks kirke i Gaza, ingen omkom i eksplosjonen. I ettermiddag smalt det igjen utenfor en kirke i Gaza.

Eksplosjonene kan ifølge kirke-ledere ha sammenheng med pave Benedict XVIs tale på tirsdag, der han kom med uttalelser om profeten Muhammed som har opprørt muslimer verden over.

VAKTE OPPMERSOMHET: Folk strømmet til for å få med seg det som hadde skjedd.
PEPRET MED SKUDD: Morderne pepret bilen med skudd.