Palestinsk politi pågrep provokatør

Palestinsk politi pågrep mandag en palestinsk mann som hadde åpnet ild mot en jødisk bosetting på Vestbredden, og hevdet at han sto i ledtog med israelerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandagens skyting mot bosettingen Gilo sør for Jerusalem, som med sine 35.000 bosettere er en av de største Israel har opprettet i de okkuperte områdene, utløste ifølge øyenvitner et kraftig israelsk angrep med kamphelikoptre og stridsvogner.

- Den mistenkte åpnet ild mens øverstkommanderende for den israelske regjeringshærens sentralregion, general Yitzhak Eitan, befant seg i bosettingen sammen med et israelsk fjernsynsteam, opplyste en palestinsk sikkerhetskilde i Gaza.

- Innrømmet

- Palestinsk politi pågrep umiddelbart den mistenkte, som ble funnet i landsbyen Beit Jala nær Betlehem. Han innrømmet at skytingen fant sted i samarbeid med israelerne, slik at de kunne returnere ild mot Beit Jala, opplyste den palestinske sikkerhetskilden.

En talsmann for den israelske regjeringshæren beneket mandag kveld at det ble benyttet kamphelikoptre og raketter mot Beit Jala.

- Denne informasjonen er uriktig, det ble ikke benyttet verken helikoptre eller raketter, bare et par granater, sa talsmannen Yarden Vatikai.

Jernring

Ifølge øyenvitner og sykehuskilder ble to palestinere såret og flere bygninger påført skader under det israelske angrepet.

Den israelske hæren opplyste mandag at de hadde slått en jernring rundt Beit Jala, for å hindre «væpnede elementer» fra å ta se inn i området.

- Vi har fått grønt lys til å svare med alle tilgjengelige midler på disse angrepene mot Gilo, sa general Marcel Aviv til hærens egen radiostasjon.

(NTB)