Palestinsk politi stenger Reuters i Gaza

GAZA (NTB-DPA): Palestinsk politi har stengt to kontorer til det britiske nyhetsbyrået Reuters i Gaza. Alle Reuters' medarbeidere i området har blitt beordret til å innstille arbeidet sitt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De sju lokale medarbeiderne til Reuters i Gaza ble oppfordret til å undertegne erklæringer hvor de forplikter seg til ikke å ha kontakt med den sentrale redaksjonen i nyhetsbyrået de neste tre måneder. Ni Reuters-medarbeidere på Vestbredden, den andre delen av det palestinske området, fikk i natt telefoner fra politiet med beskjed om ikke å spre «falske meldinger».

Bakgrunn for politiets aksjon er striden om hvem som skal ha stått bak drapet på den radikale palestinske organisasjonens Hamas' bombebygger, Muhyadin al-Sharif. Politiet anklager Reuters for å lede en kampanje der Hamas oppmuntres til å kritisere de palestinske myndighetene. Som alle andre internasjonale nyhetsbyråer i området har Reuters latt representanter for Hamas komme til orde. Reuters har også spredt en video hvor en maskert Hamas-talsmann anklager det palestinske politiet for å ha vært delaktig i drapet.

Stengingen av Reuters-kontorene og forsøkene på å tvinge byråets medarbeidere til taushet ble i dag enstemmig fordømt av journalister i de palestinske områdene.