Palestinsk politimann drept

En palestiner ble drept og tre såret da ti israelske stridsvogner i morges kjørte inn i den selvstyrte palestinske landsbyen Salfit på den okkuperte Vestbredden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En palestinsk politimann døde i en ildveksling med de israelske styrkene etter at de kjørte inn i byen, som ligger i nærheten av Nablus, for å arrestere palestinere.

Inntrengningen var ledd i en massiv offensiv mot palestinerne etter at tre palestinske militante angrep en buss og drepte ti bosettere onsdag. Som følge av angrepet avbrøt Israel all kontakt med palestinernes leder Yasser Arafat.

Israelske stridsvogner og styrker tok seg også inn i deler av flyktningleiren Khan Yunis lengst sør på Gazastripen i løpet av natten.

Etter å ha skutt mot området inntok soldatene stillinger inne i leiren. 15 stridsvogner fulgte med, mens tre bulldosere ga seg til å pløye opp jorder. Flere hus var også skadd av granater.

I løpet av natten ødela de også bygningene og installasjonene, inkludert en 225 meter høy radiomast, som tilhører den palestinske kringkastingen Voice of Palestine i Ramallah. Helikoptre, bulldosere og dynamitt ble brukt til å gjennomføre ødeleggelsene.

Tidligere på natten skjøt og dre pte israelske styrker en palestiner de sa var væpnet, under en ildveksling ved den jødiske bosettingen Netzarim på Gazastripen.

Ifølge israelerne hadde mannen åpnet ild mot en kolonne militære kjøretøyer som var på vei gjennom grenseposten Karni til bosettingen. Soldatene returnerte ilden. Palestinerne sier at det ikke var noen sammenstøt i det aktuelle området, og at mannen ikke hadde vært væpnet.

  • Til sammen 1.089 mennesker er drept siden det palestinske opprøret ble innledet i fjor. Av dem er 833 palestinere og 233 israelere. I tillegg er 13 israelske arabere og noen europeere drept.

    (NTB)