HJERTELIG: Utenriksminister Clinton møtte i dag den israelske presidenten og veteranen Shimon Peres i hans residens. Men USA gjør det klart at de også har sendt diplomater til erkerivalen Syria, og at en egen palestinsk stat ikke er til å komme utenom. Foto: EPA/YOSSI ZAMIR/SCANPIX
HJERTELIG: Utenriksminister Clinton møtte i dag den israelske presidenten og veteranen Shimon Peres i hans residens. Men USA gjør det klart at de også har sendt diplomater til erkerivalen Syria, og at en egen palestinsk stat ikke er til å komme utenom. Foto: EPA/YOSSI ZAMIR/SCANPIXVis mer

- Palestinsk stat i Israels interesse

En tostatsløsning er ikke til å komme utenom, sier USAs utenriksminister Hillary Clinton.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opprettelsen av en palestinsk stat er i Israels beste interesse, og en tostatsløsning er ikke til å komme utenom, ifølge USAs utenriksminister Hillary Clinton.

Den amerikanske utenriksministeren kom med uttalelsen på sitt første besøk til Israel, på en pressekonferanse sammen med Israels utenriksminister Tzipi Livni.

- Vi tror at å gå i retning en tostatsløsning er i Israels beste interesse, sa Clinton.

- Det er vår vurdering at når alt kommer til alt, er det ikke til å komme ifra å arbeide for en tostatsløsning, tilføyde hun.

Netanyahu

Utenriksminister Clinton skulle senere tirsdag møte Benjamin Netanyahu, som er blitt gitt oppdraget å danne en ny israelsk regjering etter valget i Israel 10. februar.

Netanyahu har sagt han er for palestinsk selvstyre, men har unngått å si at han støtter en tostatsløsning.

Hillary Clinton er i Israel på offisielt besøk etter at hun tirsdag deltok på giverkonferansen for palestinerne i Sharm el-Sheikh i Egypt og blant annet hadde samtaler med utenriksminister Jonas Gahr Støre.

- USA vil være energisk engasjert for hvert skritt i arbeidet for en tostatsløsning. Vi erkjenner at veien framover er vanskelig, men det er ingen tid å kaste bort, sa Clinton.

Syria-kontakt

Hun bekreftet på pressekonferansen at Obama-administrasjonen sender to representanter til Syria, men ville ikke si noe detaljert om hva de skulle gjøre.

- Vi kommer til å sende to representanter til Syria. Det er mange spørsmål å ta opp mellom USA og Syria, i tillegg til de større regionale bekymringer som Syria åpenbart utgjør, sa hun.

Tidligere på dagen hadde Clinton en samtale med Israels president Shimon Peres. Etter samtalen sa Clinton at USA gir «en ubøyelig støtte til Israels sikkerhet» og krevde igjen at rakettangrepene fra Gazastripen stopper.

(NTB)

PÅ KOLLISJONSKURS?: Påtroppende statsminister og Likud-leder Benjamin Netanyahu har aldri akseptert selvstyre, men aldri egen stat for palestinerne. Her sammen med Clinton i dag. Foto: EPA/RONEN ZVULUN / SCANPIX
PÅ KOLLISJONSKURS?: Påtroppende statsminister og Likud-leder Benjamin Netanyahu har aldri akseptert selvstyre, men aldri egen stat for palestinerne. Her sammen med Clinton i dag. Foto: EPA/RONEN ZVULUN / SCANPIX Vis mer