- Palestinsk stat i Israels interesse

En tostatsløsning er ikke til å komme utenom, sier USAs utenriksminister Hillary Clinton.

HJERTELIG: Utenriksminister Clinton møtte i dag den israelske presidenten og veteranen Shimon Peres i hans residens. Men USA gjør det klart at de også har sendt diplomater til erkerivalen Syria, og at en egen palestinsk stat ikke er til å komme utenom. Foto: EPA/YOSSI ZAMIR/SCANPIX
HJERTELIG: Utenriksminister Clinton møtte i dag den israelske presidenten og veteranen Shimon Peres i hans residens. Men USA gjør det klart at de også har sendt diplomater til erkerivalen Syria, og at en egen palestinsk stat ikke er til å komme utenom. Foto: EPA/YOSSI ZAMIR/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Opprettelsen av en palestinsk stat er i Israels beste interesse, og en tostatsløsning er ikke til å komme utenom, ifølge USAs utenriksminister Hillary Clinton.

Den amerikanske utenriksministeren kom med uttalelsen på sitt første besøk til Israel, på en pressekonferanse sammen med Israels utenriksminister Tzipi Livni.

- Vi tror at å gå i retning en tostatsløsning er i Israels beste interesse, sa Clinton.

- Det er vår vurdering at når alt kommer til alt, er det ikke til å komme ifra å arbeide for en tostatsløsning, tilføyde hun.

Netanyahu

Utenriksminister Clinton skulle senere tirsdag møte Benjamin Netanyahu, som er blitt gitt oppdraget å danne en ny israelsk regjering etter valget i Israel 10. februar.

Netanyahu har sagt han er for palestinsk selvstyre, men har unngått å si at han støtter en tostatsløsning.

Hillary Clinton er i Israel på offisielt besøk etter at hun tirsdag deltok på giverkonferansen for palestinerne i Sharm el-Sheikh i Egypt og blant annet hadde samtaler med utenriksminister Jonas Gahr Støre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer