Palestinsk steinkaster skutt og drept på Vestbredden

Demonstrasjoner over hele verden i dag. Blitz-aksjon ventet i Oslo i kveld.

STOR OPPSLUTNING: Flere tusen palestinere deltok i dag i demonstrasjoner på Vestbredden, mens bakkekampene fortsatte i Gaza.  Foto: MUHAMMED MUHEISEN / AP / SCANPIX
STOR OPPSLUTNING: Flere tusen palestinere deltok i dag i demonstrasjoner på Vestbredden, mens bakkekampene fortsatte i Gaza. Foto: MUHAMMED MUHEISEN / AP / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den 22 år gamle palestineren Mufid Saleh Walweel ble i dag skutt i hodet og drept av israelske soldater på Vestbredden, har palestinsk helsepersonell bekreftet overfor flere medier.

Skytingen skal ha skjedd da flere palestinere kastet stein mot soldatene i forbindelse med en demonstrasjon mot Israels bakkeoffensiv i Gaza.

Flere tusen personer deltok i dag i anti-Israel-demonstrasjonene på Vestbredden, der de palestinske politistyrkene kontrollert av president Abbas Mahmoud tidligere denne uka har slått ned på demonstranter som eksplisitt uttrykker støtte til Hamas.

Prøvde å storme USA-ambassadeI Beirut prøvde en velutstyrt gruppe demonstranter tidligere i dag å klippe seg gjennom piggtrådbarrikader og storme den amerikanske ambassaden nord for byen.

Libanesisk politi klarte etterhvert å holde de rundt 250 personene på avstand med vann fra brannslanger og tåregassgranater.

I Tyrkias hovedstad Ankara ropte rundt 5000 demonstranter et taktfast «Drep Israel».

Kastet sko mot BrownOgså i en lang rekke europeiske byer ble det i dag igjen holdt store demonstrasjoner mot Israels framtreden i Gaza.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer