Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Palestinsk tenåringsjente skutt og drept

En palestinsk tenåring forsøkte angivelig å knivstikke israelske politimenn ved inngangen til gamlebyen i Jerusalem før hun ble skutt og drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opplysningen kommer fra israelske myndigheter. Politiet hevder tenåringen nærmet seg betjenter ved inngangen, da hun tok fram en kniv.

Ifølge palestinske helsemyndigheter var det en 16 år gammel jente fra nord i Ramallah som ble drept.

Israelske styrker har drept minst 262 palestinere siden september 2015. Det var da palestinere, mange av dem svært unge, begynte å angripe tilfeldige israelere, politifolk og soldater. Volden har i stor grad avtatt de siste månedene.

41 israelere og seks utlendinger, blant dem to amerikanere, er drept i angrepene. De aller fleste ble enten knivstukket eller kjørt ned, og enkelte har også blitt skutt.

Mens israelske myndigheter anklager palestinske ledere for å hisse til vold, sier palestinere at volden skyldes frustrasjonen over den israelske okkupasjonen av palestinske områder og manglende framtidshåp.

(NTB)