Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Palestinsk uklarhet om gissel

Presidenten sier soldaten snart er fri. Sjefsmegler mener uttalelsen er galt oversatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var på Midtøsten-konferansen i Roma i Italia at Abbas ifølge vestlige medier uttalte at den kidnappede israelske korporalen Gilad Shalit kan bli løslatt omgående. På spørsmål om en kommentar svarer imidlertid talsmann for det palestinske regjeringspartiet Hamas, Abu Obeida, at det ikke er tatt noen ny stilling til saken fra palestinsk side.

Palestinernes sjefsmegler, Saeb Erekat, hevder Abbas uttalelse i Roma er feil oversatt, og at det aldri har vært snakk om noen umiddelbar løslatelse av Shalit.

– Presidenten sa bare at det pågår en kontinuerlig innsats for å finne en løsning, sier Erekat.

Shalit ble tatt til fange 25. juni, noe som utløste den siste månedens voldsomme angrep mot de palestinske områdene.

(ANB-AP)

-VIL BLI LØSLATT: Forvirringen er stor etter at vestlige medier torsdag ettermiddag meldte at palestinernes president Mahmoud Abbas mener det israelske gisselet Gilad Shalit kan bli løslatt i nær framtid. Palestinernes sjefsmegler mener uttalelsen er galt oversatt. Foto: EPA
-VIL BLI LØSLATT: Forvirringen er stor etter at vestlige medier torsdag ettermiddag meldte at palestinernes president Mahmoud Abbas mener det israelske gisselet Gilad Shalit kan bli løslatt i nær framtid. Palestinernes sjefsmegler mener uttalelsen er galt oversatt. Foto: EPA Vis mer