Palestinsk universitetslærer deporteres fra USA

En palestinsk universitetslærer som har sittet i amerikanske fengsler i mer enn fire år, blir deportert til et land i Midtøsten, opplyste hans advokat mandag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

45-årige Mazen Al-Najjar satt fengslet fra 1997 til 2000 fordi han skal tilhørt en militant islamsk gruppe. Mange av bevisene mot ham er blitt holdt hemmelige av justisdepartementet.

Han ble løslatt desember 2000 etter at en domstol kom fram til at bevisene mot ham ikke var sterke nok til at han kunne holdes fengslet. I november 2001 ble han pågrepet på nytt etter å ha blitt dømt til deportasjon fordi visumet hans hadde gått ut.

Al-Najjar, som tidligere underviste ved Sør-Floridas universitet i Tampa, har avvist anklagene, og har til nå hevdet at ingen arabiske land kom til å ta ham imot. Hvilket land han nå skal til, er ukjent, men det skal være en stat som står på god fot med USA.

Al-Najjars palestinske kone, Fedaa, og deres tre døtre på 13, 11 og sju år, blir igjen i USA. De håper å gjenforenes med ham senere, ifølge Al-Najjars forsvarsadvokat. Alle døtrene er født i USA.

(NTB-Reuters)