Palestinsk våpenhvile skutt i filler i løpet av timer

Elleve personer drept i løpet av få timer etter at Hamas og Fatah ble enige om våpenhvile.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Bare timer etter at Hamas og Fatah ble enige om våpenhvile, var elleve personer på Gazastripen drept i nye kamper mellom de to gruppene.

Det ble meldt om ville tilstander da tilhengere av Hamas og Fatah begynte å skyte mot hverandre på et sykehus i Beit Hanoun nord på Gazastripen.

- Alle skyter mot alle, sa en lege ved sykehuset. Blant de drepte var et medlem av islamistiske Hamas og to fra det mer sekulære partiet Fatah. 19 personer ble såret, ifølge kilder ved sykehuset.

Kampene skal ha brutt ut etter at en Hamas-tilhenger ble drept utenfor sykehuset. Kampene flyttet seg etter hvert inn på sykehusområdet.

- En far og to sønner ble drept. En av dem ble skutt på kloss hold, sier en frivillig redningsarbeider, Mohammed Odeh.
Drepte Fatah-leder 

I en annen episode drepte Hamas-tilhengere Jamal Abdu el-Jidian, som hadde en sentral lederstilling i Fatah, ifølge nyhetsbyrået DPA.

Ukjente gjerningsmenn åpnet dessuten ild mot regjeringskontorer i Gaza by mens regjeringen hadde sitt ukentlige møte. Statsminister Ismail Haniyeh og de andre ministerne avbrøt møtet og måtte forlate bygningen i all hast.

Avtalen om en våpenhvile ble tidligere på dagen meklet fram med egyptisk hjelp og er foreløpig det siste forsøket på å få slutt på de interne palestinske kampene som kaster lange skygger over utsiktene for den palestinske samlingsregjeringen. Den ble dannet av Fatah og Hamas for tre måneder siden og ga håp om fredelige tider for palestinerne.

Eksamen

Den siste våpenhvilen var blant annet ment å gi 70.000 videregående elever på Gazastripen og Vestbredden mulighet til å fullføre eksamenene sine i fred. På grunn av volden, måtte imidlertid mange elever ta en rekke omveier for å komme seg på skolen.

VÅPENHVILE BRUTT: En militant fra Fatah løfter våpenet sitt under begravelsen av Mohammed Suwerki, medlem av president Mahmud Abbas vaktstyrke. Han ble kastet fra taket av en 18 etasjers bygning i går. Volden brer seg på ny, og sju personer er drept siden en skjør våpenhvile satte i kraft tidligere idag. Foto: SCANPIX/ AFP/MAHMUD HAMS
VÅPENHVILE BRUTT: En militant fra Fatah løfter våpenet sitt under begravelsen av Mohammed Suwerki, medlem av president Mahmud Abbas vaktstyrke. Han ble kastet fra taket av en 18 etasjers bygning i går. Volden brer seg på ny, og sju personer er drept siden en skjør våpenhvile satte i kraft tidligere idag. Foto: SCANPIX/ AFP/MAHMUD HAMS Vis mer

- Fatah og Hamas har ingen forståelse for at vi har våre avsluttende eksamener i dag. Hvordan skal vi kunne ta eksamen til lyden av skyting og ambulansesirener, sier 17-åringen Musbah Abu al-Kheir til nyhetsbyrået Reuters. (©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer