HARDT SKADD: En såret palestiner får hjelp etter å ha blitt skadet under et israelsk angrep på Gazastripen i går. FOTO: AFP PHOTO/Keren Menor - Activestills/SCANPIX
HARDT SKADD: En såret palestiner får hjelp etter å ha blitt skadet under et israelsk angrep på Gazastripen i går. FOTO: AFP PHOTO/Keren Menor - Activestills/SCANPIXVis mer

- Palestinske barn drept i israelske luftangrep

Nye bombetokter over Gazastripen i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Israel gjennomførte flere bombetokter over Gazastripen natt til mandag. Minst sju personer, deriblant seks barn, er drept, opplyser palestinske sykehuskilder.

En israelsk militærtalsmann bekrefter at «flere titall luftangrep» ble utført mot palestinske mål på Gazastripen, men vil ikke gi flere detaljer.

Fire palestinske jenter i alderen ett til tolv år fra samme familie ble drept i et luftangrep mot byen Jabaliya nord på Gazastripen. Målet for angrepet var trolig en moské i nærheten.

To gutter ble drept i et annet luftangrep i Rafah sør på Gazastripen. Den sjuende personen som ble drept i nattens angrep, var et medlem av den islamistiske bevegelsen Hamas.


Bombet departement

Israelske kampfly bombet også innenriksdepartementet på Gazastripen, ifølge Hamas. Det er første gang Israel retter angrep direkte mot bygningene til den palestinske sentraladministrasjonen, som på Gazastripen kontrolleres av Hamas.

De fleste av de israelske angrepene natt til mandag var rettet mot Gaza by. I tillegg til Hamas innenriksdepartement, ble også byens universitet truffet.


310 drept

Til nå har det massive israelske angrepet på Hamas på Gazastripen krevd 310 menneskeliv, ifølge sjefen for krisemyndighetene på Gazastripen, Moawiya Hassanein. Ytterligere 1.400 personer er såret. De aller fleste drepte er Hamas-medlemmer, men mange sivile, deriblant barn, er også hardt rammet.

Hamas har styrt Gazastripen siden sommeren 2007, da de tok makten etter et blodig sammenstøt med den rivaliserende Fatah-bevegelsen.

Den israelske storoffensiven mot Gaza startet lørdag. (©NTB)