Palestinske ledere imot fredssamtaler

Flere fremtredende palestinske politikere stiller seg avvisende til en gjenopptakelse av fredssamtaler med Israel, ifølge israelsk radio.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den palestinske parlamentsformannen Ahmed Khorei og ministeren for internasjonalt samarbeid, Nabil Shaath, skal begge ha boikottet kontaktmøtene med israelere de siste dagene. Begge var blant dem som sterkest gikk inn for en forhandlingsløsning før den palestinske oppstanden begynte for 12 uker siden.

Israelske og palestinske forhandlere skulle mandag reise til Washington for å ha møter med representanter for president Bill Clinton, for om mulig å bli enige om å gjenoppta fredsforhandlingene.

Den israelske avisen Jedioth Aharonoth skriver mandag at palestinernes president Yasser Arafat har instruert sine forhandlere om å utarbeide en foreløpig avtale med israelerne innen 30 dager. Observatører er likevel skeptiske til om dette vil være mulig.

Israels statsminister Ehud Barak er ikke beredt til å inngå noe kompromiss når det gjelder suverenitet over den omstridte Tempelhøyden, men skal til gjengjelde være innstilt på større innrømmelser når det gjelder tilbaketrekning fra de okkuperte områdene.

(NTB)