-Palestinske myndigheter befengt med terror

De palestinske myndighetene er befengt med terror, mener Israels statsminister Ariel Sharon. Likefullt sier utenriksminister Shimon Peres at forhandlingene med palestinerne og arbeidet mot våpenhvile fortsetter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Peres mener imidlertid at funnet av 50 tonn våpen om bord på et skip i Rødehavet, som ifølge Israel var ment for de palestinske områdene, er alvorlig og skader palestinernes troverdighet.

- Dette er en alvorlig affære som avslører de palestinske selvstyremyndighetenes sanne ansikt, en myndighet som er befengt med terror, sa Sharon. Han mener de palestinske myndighetene arbeider for å muliggjøre palestinske terrorangrep mot Israel, samtidig som de dekker seg bak å arbeide for en våpenhvile.

Peres møtte søndag det amerikanske spesialutsendingen Anthony Zinni som forhandler med representanter på begge sider for å få en slutt på volden.

Palestinske myndigheter har benektet å ha noe med våpenlasten på skipet «Karine-A» å gjøre. Den israelske avisen Ha'aretz siterte søndag israelske etterretningskilder som mener palestinernes leder Yasser Arafat «nesten sikkert» visste eller personlig godkjente forsøket på våpensmugling.

Våpnene skal ha kommet fra Iran og inkluderte raketter som kan nå større israelske byer fra palestinske territorium.

(NTB-DPA)

Våpnelasten: Sharon mener denne våpenlasten underminerer palestinernes troverdighet. Foto: REUTERS/ HO
Våpnelasten: Sharon mener denne våpenlasten underminerer palestinernes troverdighet. Foto: REUTERS/ HO Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer