Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Palestinske partier enige om samlingsregjering

Etter tre dager i Moskva. 

I MØTER: President Mahmoud Abbas leder her et annet møte på Vestbanken, 17. januar. Foto: Plaestinian Presdiency - Handout / Anadolu Agency / NTB Scanpix
I MØTER: President Mahmoud Abbas leder her et annet møte på Vestbanken, 17. januar. Foto: Plaestinian Presdiency - Handout / Anadolu Agency / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Representanter for president Mahmoud Abbas' Fatah-parti, Hamas og andre palestinske grupper er enige om å danne en samlingsregjering.

Avtalen ble inngått etter tre dager med forsoningsmøter i Moskva, og samlingsregjeringen skal etter planen styre fram mot neste valg i de palestinske områdene.

- Vi har kommet fram til enighet og vil i løpet av 48 timer ble president Mahmoud Abbas innlede konsultasjoner om dannelse av en nasjonal samlingsregjering, sier Fatah-representanten Azzam al-Ahmed.

Når den nye samlingsregjeringen er et faktum, skal det i henhold til avtalen dannes et nasjonalt råd der også palestinere i eksil skal representeres. Deretter skal det etter planen holdes valg.

- Vilkårene for et slikt initiativ er i dag bedre enn noensinne, sier Ahmad.

Fatah og Hamas har vært erkefiender siden Hamas vant valget i de palestinske områdene i 2006, og kastet de Fatah-dominerte sikkerhetsstyrkene ut av Gazastripen året etter.

Abbas og Fatah har siden styrt på Vestbredden, mens Hamas har makten på Gazastripen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media