Palestinske selvmordsaksjonister sprengte fiskebåt

Fire israelske marinesoldater ble skadd da to palestinske selvmordsaksjonister sprengte en fiskebåt i lufta ved en patruljebåt utenfor Gaza-stripen tidlig lørdag morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge en israelsk talsmann kjørte fiskebåten, som var fullastet med sprengstoff, rett i siden på det israelske marinefartøyet og eksploderte.

En høytstående kilde i den militante gruppa Islamsk hellig krig sier de sto bak aksjonen. Han navngir selvmordsaksjonistene som 21 år gamle Jamal Ismail og 19 år gamle Mohammad al-Masri.

Det israelske marinefartøyet befant seg like utenfor kysten av den nordlige delen av Gaza-stripen, nær bosettingen Dugit, da den ble sendt for å identifisere fiskebåten. Den befant seg i et område som ikke er tillatt for palestinske båter.

- Etter flere forsøk på å få kontakt, ble det sprutet vann på båten for å tvinge den ut av det forbudte området. Det hadde ingen effekt. Patruljebåten avfyrte varselskudd og etter flere minutter skjedde eksplosjonen, heter det i en kunngjøring fra den israelske hæren.

Marinefartøyet fikk mindre skader i angrepet.

Den israelske hæren innførte en blokade av båttrafikken langs Gazastripen som følge av angrepet.

(NTB-AFP-DPA)

SJEKKER SKADENE:</B> En israselsk soldat ser på skadene på båten etter selvmordsangrepet.