Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Palin går i mot sine egne

Demonstrerer uenighet mot partiet sitt ved å støtte en kandidat lengre til høyre enn partiets førstevalg, en moderat kvinne.

TIL HØYRE: Sarah Palin står fortsatt solid til høyre i det republikanske partiet. 17. november kommer
hennes selvbiografi «Going Rouge» i USA. Foto: Scanpix
TIL HØYRE: Sarah Palin står fortsatt solid til høyre i det republikanske partiet. 17. november kommer hennes selvbiografi «Going Rouge» i USA. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| NEW YORK (Dagbladet): Tidligere visepresidentkandidat Sarah Palin, har gått mot det republikanske partiet og gitt sin støtte til Doug Hoffman, en konservativ tredjekandidat i et kongressvalg i New York. Kvinnen republikanerne har som sin førstekandidat, Dede Scozzafava, er en moderat som støtter homofile ekteskap og abortrettigheter.

«Det republikanske partiet har i dag valgt en kandidat som visker ut linjene, og det er ingen reell forskjell mellom demokraten og republikaneren i dette valget», skriver Palin på Facebook-siden sin.

Uenige om retning
New Yorks 23. distrikt har hatt et tomt sete i Representantenes hus siden president Barack Obama ga republikaneren John McHugh ny jobb som sjef for hæren. 3. november skal det derfor gjennomføres et ekstraordinært valg.

Mange konservative republikanere mener partiet har satt sine egne idealer til side for å beholde setet i Kongressen. Etter at Sarah Palin blandet seg inn, har valget fått nasjonal oppmerksomhet — og har utviklet seg til å bli en kamp om hvilken retning det republikanske partiet skal gå i.

«Sender viktig beskjed»
Mens profilerte republikanere som Fred Thompson og Steve Forbes på samme måte som Palin har gått ut og støttet Doug Hoffman, sliter andre ifølge Washington Post med valget om hvorvidt de skal tenke med «hodet» eller «hjertet». Scozzafava er partiets kandidat, mens Hoffman, som selv kaller seg «den virkelige republikaneren i valget», har meninger som ligger nærmere tradisjonelle konservative prinsippene.

Sarah Palin er ikke i tvil:
«Republikanere og konservative landet over sender med sin støtte til Hoffman, en viktig beskjed til det republikanske etablissementet: Vi vil ikke ha mer av denne politikken», skriver Palin på Facebook-siden sin.

Grunnlag for 2012?
Selv om Palins støtte ifølge New York Times har irritert mange New York-republikanere, mener mange at hun ved å støtte Doug Hoffman legger grunnlaget for bred konservativ støtte når hun vurderer å stille til presidentvalg i 2012. På nåværende tidspunkt har hun imidlertid
ikke så stor støtte i USAs befolkning. En Gallup-undersøkelse viste nylig at Palins oppslutning nå er på det laveste siden hun ble John McCains visepresidentkandidat.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media