Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Palin mener denne forsida er sexistisk

Bokklare Palin langer ut mot Newsweek.

TIL SALGS: Palins bok er ute. Foto: AFP PHOTO/Emmanuel DUNAND/Scanpix
TIL SALGS: Palins bok er ute. Foto: AFP PHOTO/Emmanuel DUNAND/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Sarah Palin har travle dager. Ikke bare sletter hun sin gamle Twitter-konto og erstatter den med en ny, hun har endelig gitt ut den mye omtalte boka «Going Rogue».

Som om ikke det var nok uttrykker hun for andre gang skuffelse over en forside i anerkjente Newsweek.

Ukens utgave av nyhetsmagasinet har Palin på forsida med tittelen «Hvordan løser du et problem som Sarah?», med undertittelen «hun er dårlige nyheter for republikanerne, og for alle andre også». Men det er ikke den negative tittelen hun først klager på. Det er bildet.

- Bildevalget på forsida av Newsweek er uheldig. Når det kommer til Sarah Palin, så fokuserer dette «nyhetsmagasinet» på det irrelevante og ikke det relevante, skriver hun på sin egen Facebook-profil.


Løpebilde

Bildet er en del av en serie som ble tatt da Palin ble intervjuet av bladet «The Runner's World» tidligere i år.

- Intervjuet handlet om helse og trening, noe jeg er veldig opptatt av og som er viktig for dette landet. Dette ute av kontekst-oppslaget er sexistisk.(...) Media vil gjøre alt for å få oppmerksomhet, også å gå utenfor konteksten, skriver hun.

Newsweek-redaktør Jon Meacham har i dag forsvart forsida.

SEXISTISK? Sarah Palin liker ikke denne forsida.
SEXISTISK? Sarah Palin liker ikke denne forsida. Vis mer

- Vi velger det mest interessante bildet som er tilgjengelig for å illustrere temaet som vi har valgt til forsida. Vi er ute etter det samme uansett om det handler om en mann eller kvinne: Sier dette bildet det vi vil si? har Meacham skrevet i en epost til flere amerikanske medier, blant annet Politico.

I presidentvalgkampen kom det for øvrig reaksjoner mot en Newsweek-forside der Palins tilhengere mente hun ble urettmessig framstilt fordi magasinet ikke hadde retusjert bildet.

Oprah-gjest

Men Palin er ikke bare opptatt av Newsweek-forsidene om dagen. Hun har også en bok å lansere.

Mandag var hun gjest hos Oprah Winfrey. På spørsmål fra Winfrey om hun vurderer å stille til valg i 2012, svarte hun:

- Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre i 2012.

I dag skal hun intervjues av Barbara Walters tirsdag. Deretter legger hun ut på en bussturné fra Grand Rapids i Michigan til små byer som Fort Wayne i Indiana og Roanoke i Virginia.

Flere faktafeil

Mye av innholdet i boka har blitt lekket på forhånd, for eksempel at hun ikke visste at datteren Bristol Palin hadde sex med kjæresten Levi Johnston før hun fikk beskjed om at hun var gravid.
 
Det har også vært kjent av hun ville komme med angrep på John McCains valgkampstab som hun mener håndterte henne dårlig med det resultat at hun ble framstilt som dum og uvitende og redd for mediene.

Boka inneholder for øvrig en rekke faktafeil, og NRKs tidligere utenriksmedarbeider Bjørn Hansen kommenterte den slik:

- Her er det mye spinnvilt.

LIKTE IKKE DENNE HELLER: Var ikke retusjert.
LIKTE IKKE DENNE HELLER: Var ikke retusjert. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media