HET KANDIDAT: Stadig mer tyder på at tidligere Alaska-guvernør og visepresidentkandidat, Sarah Palin, vil forsøke å bli republikanernes presidentkandidat i valget mot Barack Obama i 2012. Foto: AP Photo/Craig Ruttle
HET KANDIDAT: Stadig mer tyder på at tidligere Alaska-guvernør og visepresidentkandidat, Sarah Palin, vil forsøke å bli republikanernes presidentkandidat i valget mot Barack Obama i 2012. Foto: AP Photo/Craig RuttleVis mer

Palin nærmer seg valgkamp

Spekulasjonene om at Sarah Palin skal stille som presidentkandidat øker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): Kontroversielle Palin har sagt gang på gang at hun gjerne kan stille som republikansk presidentkandidat i 2012.

- Hvis ingen andre stiller opp, så kan det bli sånn, har Palin sagt.

I løpet av våren har likevel flere og flere avskrevet henne som en aktuell kandidat for republikanerne, men nå vokser spekulasjonene i styrke igjen ettersom hun har tatt flere konkrete grep.

Konkurrenter forsvinner Dessuten har to av dem som appellerer til mange av de samme republikanske velgerne, Mitch Daniels og Mike Huckabee, trukket seg ut av racet.

En meningsmåling fra Gallup etter at Huckabee trakk seg, viser at Palin med 18 prosent ligger på andreplass i oppslutning blant republikanske velgere bak Mitt Romney.

Flytter sørover Den siste tida har Palin bygd opp en stadig sterkere organisasjon. Hun har også kjøpt seg bolig i Arizona - noe som gjør at hun kommer mye nærmere mange kjernevelgere enn om hun ble boende i Alaska, melder Politico.

Staben til Palin har i mange måneder forberedt seg som om de skal stille til valgkamp. Flere er blitt ansatt. Uoffisielt blir det sagt at juli er den siste måneden hvor hun kan kaste seg inn i valgkampen for fullt.

Kjøpet av boligen i Scottsdale i Arizona blir også knyttet til en mulig valgkamp. Ved å flytte dit fra Alaska vil Palin bo nær en stor flyplass som raskt kan ta henne rundt omkring i de fleste statene.

Samler inn penger Nylig ble en ny nettside lansert som også fyrte opp under ryktene. Nettsiden samler inn epostadressene til Palins støttespillere og betyr at hun kommunisere mer direkte med sine mulige aktivister og finansielle støttespillere.

Nylig brukte Palins nære medarbeidere e-postlista til å sende ut invitasjon til en pengeinnsamling i South-Carolina, ifølge Politico. På den måten brukes nettsiden til å samle inn penger til Palins organisasjon og mulige valgkamp.

I motsetning til andre presidentkandidater som ofte baserer seg på større pengesummer fra færre givere, mener Palins medarbeidere det er mulig å bruke hennes enorme kjendisstatus til å samle inn mange små donasjoner.

Ny film I tillegg har den konservative aktivisten, John Ziegler, som er nær Palin, lansert en lang dokumentar som i svært positive ordelag forteller historien om den tidligere guvernøren i Alaska.

Filmen hadde premiere i Iowa, delstaten som er så viktig for presidentkandidatene fordi den holder sine nominasjonsvalg først.

- Jeg har følt en god stund at hun sannsynligvis vil stille, og nå virker det klarere enn noensinne at hun vil det, sier Ziegler.

Selv fyrer Palin opp under spekulasjonene.

- Jeg har en ild i magen for å stille, sier hun til Fox News.

FLYTTER TIL ØRKENEN: Sarah Palin kjøpte denne måneden denne store eiendommen ved Scottsdale i Arizona. Flytter hun hit fra Alaska, vil hun være mye nærmere mange velgere om hun bestemmer seg for å stille som presidentkandidat. Foto: AP Photo/Matt York
FLYTTER TIL ØRKENEN: Sarah Palin kjøpte denne måneden denne store eiendommen ved Scottsdale i Arizona. Flytter hun hit fra Alaska, vil hun være mye nærmere mange velgere om hun bestemmer seg for å stille som presidentkandidat. Foto: AP Photo/Matt York Vis mer