Palin nærmer seg valgkamp

Spekulasjonene om at Sarah Palin skal stille som presidentkandidat øker.

HET KANDIDAT: Stadig mer tyder på at tidligere Alaska-guvernør og visepresidentkandidat, Sarah Palin, vil forsøke å bli republikanernes presidentkandidat i valget mot Barack Obama i 2012. Foto: AP Photo/Craig Ruttle
HET KANDIDAT: Stadig mer tyder på at tidligere Alaska-guvernør og visepresidentkandidat, Sarah Palin, vil forsøke å bli republikanernes presidentkandidat i valget mot Barack Obama i 2012. Foto: AP Photo/Craig Ruttle Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Kontroversielle Palin har sagt gang på gang at hun gjerne kan stille som republikansk presidentkandidat i 2012.

- Hvis ingen andre stiller opp, så kan det bli sånn, har Palin sagt.

I løpet av våren har likevel flere og flere avskrevet henne som en aktuell kandidat for republikanerne, men nå vokser spekulasjonene i styrke igjen ettersom hun har tatt flere konkrete grep.

Konkurrenter forsvinner Dessuten har to av dem som appellerer til mange av de samme republikanske velgerne, Mitch Daniels og Mike Huckabee, trukket seg ut av racet.

En meningsmåling fra Gallup etter at Huckabee trakk seg, viser at Palin med 18 prosent ligger på andreplass i oppslutning blant republikanske velgere bak Mitt Romney.

Flytter sørover Den siste tida har Palin bygd opp en stadig sterkere organisasjon. Hun har også kjøpt seg bolig i Arizona - noe som gjør at hun kommer mye nærmere mange kjernevelgere enn om hun ble boende i Alaska, melder Politico.

Staben til Palin har i mange måneder forberedt seg som om de skal stille til valgkamp. Flere er blitt ansatt. Uoffisielt blir det sagt at juli er den siste måneden hvor hun kan kaste seg inn i valgkampen for fullt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.