Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Palin pynter seg for kolerasyke på Haiti - eller for kameraene?

Nektet alle andre medier enn Fox News å følge henne.

PÅ HAITI: Tidligere guvernør i Alaska, Sarah Palin, måtte fikse seg litt på håret før hun møtte kolerasyke innbyggere på Haiti på lørdag.Til høyre: Palins ektemann, Todd Palin. Foto: AP Photo/Dieu Nalio Chery
PÅ HAITI: Tidligere guvernør i Alaska, Sarah Palin, måtte fikse seg litt på håret før hun møtte kolerasyke innbyggere på Haiti på lørdag.Til høyre: Palins ektemann, Todd Palin. Foto: AP Photo/Dieu Nalio Chery Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sarah Palin besøkte i helgen en flyktningleir i Haiti, som fortsatt sliter etter jordskjelvet i januar, og nå står ovenfor et alvorlig kolerautbrudd.

Besøket var en del av et kort humanitært oppdrag i den fattige nasjonen som sliter etter et voldelig valg og med en alvorlig koleraepedemi, skriver The Daily Mail.

Tea Party-yndlingens besøk i det herjede landet var imidlertid nøye iscenesatt. Til og med Palins kjente hårsveis holdt seg pent på plass gjennom hele besøket, i alle fall når kameraene var tilstede.

INTERVJUES: Palin intervjues av Fox Channels journalist Greta Van Susteren i Haiti. Foto: AP Photo/Ramon Espinosa
INTERVJUES: Palin intervjues av Fox Channels journalist Greta Van Susteren i Haiti. Foto: AP Photo/Ramon Espinosa Vis mer

Palin har gitt Fox News eksklusiv rett til å følge henne gjennom oppholdet, og den religiøse organisasjonen hun reiser med har bedt alle andre haitiske og amerikanske journalister om å holde seg unna.

Holdt seg unna bråk Palin holdt seg stort sett borte fra hovedstadens sentrum, da det har brutt ut store opptøyer etter kunngjøringen av de foreløpige resultatene av presidentvalget 28. november. En polulær sanger ble danket ut av en offentlig støttet kandidat.

På lørdag avviste to av de tre ledende kandidatene et tilbud om å delta i en omtelling. I går kveld brøt det igjen ut nye protester i hovedstaden.

- Det ville vært bra om hun kom, for da kunne vi fortalt henne at vi trenger medisiner og arbeid, sier Roseline Frederique, en 21-år gammel innbygger i Cite Soleil-slummen i hovedstaden som behandles for kolerasymptomer til The Daily Mail.

RETTER PÅ SVEISEN: Sarah Palin besøkte Haiti i helgen. Foto: EPA/Andres Martinez Casares
RETTER PÅ SVEISEN: Sarah Palin besøkte Haiti i helgen. Foto: EPA/Andres Martinez Casares Vis mer

Palin var gjest hos presten Franklin Graham som leder organisasjonen Samaritan's Purse under oppholdet. Graham nektet å diskutere Palins reiserute med andre medier enn Fox News.

Hardt rammet - Det har virkelig vært hyggelig å møte dette samfunnet. De er så fulle av glede. Vi er så heldige i Amerika, og vi er ansvarlige for å hjelpe de som ikke er like heldige, siteres Palin på organisasjonens nettsider.

Turen til Haiti var Palins første utenlandstur etter talen hun holdt i Hong Kong i fjor. Heller ikke den talen fikk media høre.

Samaritan's Purse la ut bilder på sin nettside av Palin som besøker en flyktningleir for jordskjelvrammede, der hun holder hånden til et haitisk barn og ler sammen med Graham og Fox News' journalist Greta van Susteren.

JAGET BORT MEDIA: Palin lot kun Fox News følge henne under Haitibesøket. Her sammen med presten  Franklin Graham som leder organisasjonen Samaritan's Purse. Foto: REUTERS/Kena Betancur
JAGET BORT MEDIA: Palin lot kun Fox News følge henne under Haitibesøket. Her sammen med presten Franklin Graham som leder organisasjonen Samaritan's Purse. Foto: REUTERS/Kena Betancur Vis mer

Kolerautbruddet på Haiti har så langt drept over 2000 mennesker, og mer enn 96 000 er smittet av sykdommen.

MØTTE DE SYKE: Haiti sliter etter jordskjelv, et voldelig valg og alvorlig kolerautbrudd. Foto: AP Photo/Ramon Espinosa
MØTTE DE SYKE: Haiti sliter etter jordskjelv, et voldelig valg og alvorlig kolerautbrudd. Foto: AP Photo/Ramon Espinosa Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!