TAR GJERNE EN MINISTERPOST: Sarah Palin. Foto: AP / John Locher / NTB scanpix
TAR GJERNE EN MINISTERPOST: Sarah Palin. Foto: AP / John Locher / NTB scanpixVis mer

Palin sier hun gjerne blir energiminister hvis Trump spør. Så vil hun legge ned departementet

Den politiske flørten mellom Trump og Palin fortsetter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Helt siden de hadde et «toppmøte» i New York i 2011 hvor de spiste pizza, har det vært kjent at det er en god politisk relasjon mellom Donald Trump og Sarah Palin.

Trump gikk tidligere i sommer også ut og sa at han gjerne inkluderer Palin i regjeringen, hvis han skulle gå av med seieren i presidentvalget.

- Jeg ville elsket å ha henne med, fordi hun er en spesiell person som vet hva som skjer, sa Trump i juli i et intervju i programmet «The Palin Update» på radiokanalen Mama Grizzly Radio (som stort sett sender Palin-relatert stoff).

- Legge det ned I går sa Palin i et CNN-intervju at hun gjerne tar en ministerpost, og da helst som energiminister.

- Jeg tenker mye på energidepartementet. Energi er «babyen» min - olje, gass og mineraler - tingen som Gud har plassert på denne delen jorda for at menneskene skal bruke dem, i stedet for å være avhengige av å importere det fra utlandet, sa hun, før hun la til at hun ikke ville ha jobben lenge.

- Hvis jeg ledet energidepartementet, ville jeg legge det ned, og heller gi statene og folkene som bor der mer kontroll over det som er innenfor grensene deres, sa hun.

Støttet Trumps kritikk I intervjuet støttet hun også Trumps spansk-kritikk av Jeb Bush, en av Trumps argeste rivaler i presidentkandidat-valgkampen. Hun sa at det var en fordel for Bush å kunne snakke spansk flytende, men la til:

- Jeg tror vi burde kommunisere: «Hvis du vil være amerikansk, så må du: A) være her på lovlig grunnlag. B) Lære å snakke amerikansk. Vi snakker engelsk, og det er samlende om alle kan snakke et språk som forstås av alle, sa hun.

Palin har tidligere også forsvart Trumps uttalelser om hennes tidligere presidentvalgkamp-partner John McCain.

Det har på ulike tidspunkt vært spekulert i om Palin selv vil kaste seg inn i presidentvalgkampen, men den siste tida har det vært stillere rundt henne en stund enn i ulike tidligere perioder.

Men hun skapte blant annet overskrifter som også nådde til Norge da hun tidligere i år omtalte Obama som en bortskjemt, «forvokst gutt» og da hun på årskonferansen til National Rifle Association (NRA) i fjor sa «om jeg var president, ville vanntortur vært slik vi døpte terrorister».

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram